Wiener osiguranju 2020. donijela čelnu poziciju na tržištu ‘života’

Autor: Tomislav Pili , 24. ožujak 2021. u 06:05
Jasminka Horvat Martinović, čelnica Uprave/DAVORIN VIŠNJIĆ/PIXSELL

Jasminka Horvat Martinović izjavila je da u 2021. godini planiraju daljnji razvoj i osnaživanje interne prodajne mreže.

Dok većina financijskog sektora želi što prije zaboraviti 2020., Wiener osiguranju VIG prošla je godina donijela vrlo dobre rezultate.

Na jučerašnjem predstavljanju poslovnih rezultata tako se moglo čuti da je taj osiguravatelj na hrvatskom tržištu osiguranja zabilježio zaračunatu bruto premiju od 973,1 milijun kuna i dobit od 49 milijuna kuna prije poreza.

“Navedeni premijski rezultati potvrđuju rast od 5,7 posto u odnosu na 2019. godinu, kao i ostvareni udio na hrvatskom tržištu od 9,7 posto”, naglasila je predsjednica Uprave Jasminka Horvat Martinović.

Time se Wiener osiguranje pozicioniralo na četvrto mjesto ljestvice vodećih društava na hrvatskom tržištu po ukupnom premijskom prihodu te na čelnu poziciju po prodaji životnih osiguranja, a što je i značajno pridonijelo rastu cjelokupnog tržišta.

Naime, u segmentu životnih osiguranja Wiener osiguranje je zabilježilo smanjenje u odnosu na prethodnu godinu za 4,3 posto, ali je cijelo tržište lani bilježilo pad za 13,6 posto.

Kao i u prethodnim godinama, najveći udio u ukupnoj premiji se odnosi na životna osiguranja (53,6 posto) te na osiguranja motornih vozila (18,1 posto).

U segmentu neživotnih osiguranja to je društvo ostvarilo rast premije od 20,1 posto u odnosu na prethodnu godinu, što predstavlja najveći rast na tržištu.

Jasminka Horvat Martinović izjavila je da u 2021. godini planiraju daljnji razvoj i osnaživanje interne prodajne mreže, kao i uspješne poslovne suradnje s vanjskim partnerima – brokerima, agencijama i strateškim partnerom Erste bankom.

Prema preliminarnim rezultatima, matična austrijska kuća Vienna Insurance Group bilježi u 2020. dobit prije oporezivanja od 346 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close