Valamar daje povišice za pet tisuća radnika

Autor: Domagoj Puljizović , 04. ožujak 2024. u 22:00
Foto: SREčKO NIKETIć/PIXSELL

Rastu primanja za kuhare, konobare, recepcionare i niz drugih pozicija u hotelima, kampovima i ljetovalištima koja će u vrhu sezone iznositi između 1400 i 2000 eura neto.

Valamar diže plaće za više od pet tisuća djelatnika, izvijestila je ta turistička kompanija u ponedjeljak.

Rastu primanja za kuhare, konobare, recepcionare i niz drugih pozicija u hotelima, kampovima i ljetovalištima koja će u vrhu sezone iznositi između 1400 i 2000 eura neto. Sobarice, pomoćni kuhari, pomoćni konobari, kuhinjski radnici, serviri i ostala radna mjesta primat će u vrhu sezone između 1000 i 1300 eura, kažu u Valamaru.

Zaposleni koji žive u destinacijama i oni koji se trajno dosele ove godine će dobiti dodatnih 400 eura neto u okviru Valamarove mjere Živi destinaciju, kojom Valamar potiče cjelogodišnji rad i lokalno zapošljavanje te nudi niz pogodnosti za djelatnike u destinacijama u kojima posluje.

Tu su i pogodnosti poput programa Krov nad glavom kojim se stalnim zaposlenicima i stalnim sezoncima u programu V+3 nudi mogućnost ostvarenja dodatka za najam stana u iznosu do 500 eura mjesečno.

“Valamar svake godine nudi sve bolja primanja i uvjete, priliku za dugoročni razvoj karijere kao i podršku za život i rad u našim destinacijama. Osiguravanje prostora za stanovanje izrazito je važno za zadržavanje i privlačenje ključnih djelatnika u turističkom sektoru i za, uostalom, ostanak domaće radne snage u Hrvatskoj”, izjavila je potpredsjednica za ljudske potencijale u Valamaru Ines Damjanić.

S većim iznosima i dividendnim prinosom nego lani, mogu računati i dioničari Valamara. U veljači je tvrtka objavila snažan rast rezultata i intenziviranje investicijskih aktivnosti za 2024., uključujući izgradnju premium ljetovališta Pical i Rab. Predložena je i povećana dividenda za 10 posto, za koje će društvo izdvojiti 27,7 milijuna eura

Komentirajte prvi

New Report

Close