U nadzornike HPB-a još dvoje članova

Autor: Tomislav Pili , 16. svibanj 2017. u 22:00
Anto Bajo/Petar Glebov/PIXSELL

Prosperus FGS i Erste Plavi žele ojačati nadzor najveće domaće banke.

Fond za gospodarsku suradnju Prosperus i mirovinski fond kategorije B Erste Plavi zatražili su da se Nadzorni odbor Hrvatske poštanske banke (HPB) ojača s još dvoje članova.

Ova dva dioničara podnijeli su protuprijedlog na skupštinu dioničara najveće banke u domaćem vlasništvu na prijedlog odluke o izboru novih nadzornika, a koji je objavljen u utorak. Dioničari predlažu da se sastav Nadzornog odbora poveća na ukupno pet članova, a njihov je prijedlog da se izaberu Dragana Resan, voditeljica Jedinice zadužene za nadzor poslovanja i upravljanje rizicima u Prosperus-Investu te Anto Bajo, znanstveni savjetnik na Institutu za javne financije i izvanredni profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

Oni bi se pridružili dosadašnjim članovima čiji reizbor predlaže Uprava HPB-a, a to su Željko Lovrinčević, znanstveni savjetnik na Ekonomskom institutu, Marijana Vuraić Kudeljan, zamjenica ravnatelja u Središnjem uredu Porezne uprave u Zagrebu te Marijana Miličević, izvršna direktorica Ureda za korporativni marketing i razvoj Hrvatske pošte. U obrazloženju protuprijedloga Erste Plavi i Prosperus FGS navode kako su dodatni članovi potrebni zbog "cjelokupnog poboljšanja rada NO-a". Mjesečna naknada nadzornicima HPB-a za ovu godinu iznosit će 2000 kuna neto. Skupština će se održati 29. svibnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close