U Dubrovniku najvažniji svjetski skup nadzornika osiguranja

Autor: Poslovni dnevnik , 03. travanj 2022. u 22:00
Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe, domaćina skupa/S. Niketić/PIXSELL

Riječ je o jednom od najvažnijih godišnjih susreta nadzornika osiguranja.

Od 1. travnja otvorene su prijave za Globalni seminar Međunarodnog udruženja nadzornih tijela u osiguranju (International Association of Insurance Supervisors – IAIS). Ovaj međunarodni događaj održat će se u Dubrovniku 16. i 17. lipnja, a domaćin je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

Riječ je o jednom od najvažnijih godišnjih susreta nadzornika osiguranja, predstavnika tržišta osiguranja i drugih zainteresiranih dionika koji okuplja više stotina sudionika iz cijelog svijeta, a ovo je prvi IAIS-ov događaj uživo nakon što je COVID-19 proglašen svjetskom pandemijom.

Svoja izlaganja iznijet će i brojni međunarodni govornici poput Jonathana Dixona, glavnog tajnika IAIS-a, Shigerua Ariizumija, zamjenika povjerenika za međunarodne odnose iz Japanske agencije za financijske usluge i Suzette Vogelsang, voditeljice Odjela za nadzor bankarstva, osiguranja i infrastrukture financijskog tržišta Agencije za bonitetni nadzor iz Južne Afrike.

Glavna tema događanja bit će otpornost industrije osiguranja uključujući naučene lekcije iz koronakrize te izazove s kojima će se industrija suočavati u području klimatskih, kibernetičkih, operativnih i drugih rizika te napredak ključnih globalnih reformi.

Kako pojašnjavaju iz Hanfe, IAIS – osnovan 1994. godine – dobrovoljna je članska organizacija nadzornika osiguranja iz više od 200 jurisdikcija, što čini 97 posto svjetskih premija osiguranja.

Hanfa kao domaćin događaja poziva sve zainteresirane da sudjeluju u ovom važnom događanju te na taj način doprinesu daljnjem razvoju tržišta osiguranja. Rok za prijavu je 27. svibnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close