Tečaj dolara stabilan uoči završetka ključnog zasjedanja središnje banke

Autor: Poslovni dnevnik , 17. ožujak 2021. u 22:00
Vrijednost američke valute kretala se prema euru na razini od 1,1907 dolara/REUTERS

Tečaj eura istodobno je blago ojačao prema dolaru, na 1,1907 dolara, nakon što je slabio u prethodna tri dana.

Tečaj dolara nije bilježio veće promjene u odnosu na druge najvažnije svjetske valute u srijedu na deviznim tržištima, na kojima prevladavao oprez investitora koji za daljnje smjernice čekaju poruke sa sjednice američke središnje banke Fed. Dolarov indeks oko podneva se kretao na oko 91,82 boda, nadomak razine sa zatvaranja u utorak.

Tečaj eura istodobno je blago ojačao prema dolaru, na 1,1907 dolara, nakon što je slabio u prethodna tri dana.

Tržišta očekuju da će dužnosnici Feda poboljšati procjene rasta američkog gospodarstva zahvaljujući cijepljenju i novom, izdašnom paketu fiskalnih poticaja za američko gospodarstvo, ‘teškom’ 1,9 bilijuna dolara.

1,6340

posto iznosio je jučer prinos na 10-godišnju američku obveznicu, najviše u posljednjih 13 mjeseci

Tržišta su ponajviše zanimali mogući nagovještaji da bi središnja banka mogla početi podizati kamatne stope 2023., što bi bilo ranije nego su signalizirali. Zanimalo ih je također hoće li se Fed osvrnuti na rast prinosa na američke obveznice.

Prinosi na referentne 10-godišnje državne obveznice blago su jučer porasli, na 1,6340 posto te se kreću nadomak najviših razina u 13 mjeseci od 1,6420 posto.

“Američki prinosi mogli bi dobiti dodatni poticaj za rast ako izostane jasna poruka Feda da daljnji rast prinosa nije poželjan”, napisala je u najnovijoj bilješci klijentima analitičarka Commerzbanka Antje Präfcke.

Komentirajte prvi

New Report

Close