Slabo poznata kriptovaluta je ‘eksplodirala’, u samo dva sata povećala cijenu za 700 posto

Autor: Poslovni.hr , 09. svibanj 2019. u 09:20
Foto: Getty Images

Vjerojatno nikada niste čuli za Japanski sadržajni token (JCT, Japan content token), kripto-imovinu izdanu od strane singapurske blockchain tvrtke.

Ali to nije odvratilo kripto valutu od skoka više od 700 posto u samo dva sata, prenosi portal CCN.

Tečaj JCTa-u-dolar kretao se blizu 0,045 dolara oko 07:30 UTC (Coordinated Universal Time). Do trenutka kada je sat pogodio 09:30, JCT je preskočio Mount Everest, uspostavljajući svoj povijesni maksimum od 0.362 dolara. Nakon maksimuma uslijedila je ubrzo korekcija padom cijene za 16 posto, što znači da su trgovci počeli izlaziti s tržišta s viškom dnevnog dobitka.

Na temelju 24-satnog prilagođenog vremenskog okvira, JCT je porastao za 651 posto u odnosu na Bitcoin. U istom vremenskom okviru JCT je ostvario 625 posto u odnosu na Ethereum, drugu po veličini kripto valutu po tržišnoj kapitalizaciji.

Sumnjivo

JCT je pridodao 93 milijuna dolara svojoj ukupnoj procjeni. No jedna od burzi – neregulirana – zabilježila je više od 41 posto ukupnog dnevnog volumena za JCT, što izaziva sumnju u potencijalno pranje novca i manipulaciju cijenama.

JCT nije imao povijest eksplozija cijena. Kripto-imovina je uvrštena na CoinMarketCap.com 2. travnja, na dan kada je cijena Bitcoina porasla 23 posto.

JCT je od tada stalno bio u trendu, no prosječni kripto trgovci ga nisu ni dalje zamjećivali, pogotovo kad su se veće kriptovalute impresivno oporavljale u cijeni.

Zamijećen je tek nakon što je stavljen na popis pet kripto mjenjačnica. Uz to, tim koji stoji iza Japanskog sadržajnog tokena potpisao je partnerstvo s javnim blockchain projektom TomoChain-om.

Ipak zbog prenaglog skoka čini se da su mogućnosti za daljnji rast izblijedjele. Trgovci se boje daljnjeg pada jer moraju održavati poziciju zaustavljanja gubitka u odnosu na smjer njihove trgovine. Takva strategija osigurava im da napuste tržište JCT-a uz manji gubitak ako postoji mogućnost za nagli preokret cijene.

Nakon par dana trgovanja najviše dosegnuta cijena se prepolovila, što potvrđuje opisani scenario.

U trenutak pisanja teksta (četvrtak 10h) cijena JCT-a (prema CoinMarketCap) iznosila je 0,196584 dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close