Šef UniCredita odustao od prelaska u britansku HSBC banku

Autor: Poslovni dnevnik , 24. veljača 2020. u 21:59
Iz UniCredita su poručili da je cijela uprava, uključujući i Mustiera, fokusirana na realizaciju poslovnog plana do 2023./Reuters

Talijanska banka priopćila je u ponedjeljak da je nedavno usvojila novi poslovni plan za razdoblje od 2023. godine.

Jean Pierre Mustier potvrdio je da ostaje izvršni direktor UniCredita, priopćila je u ponedjeljak najveća talijanska banka po imovini, opovrgavajući medijska izvješća o odlasku francuskog bankara.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Bloomberg je prošlog tjedna izvijestio da je Mustier jedan od glavnih vanjskih kandidata za poziciju izvršnog direktora u britanskoj banci HSBC. Mustier je po Bloombergovom izvješću razgovarao s HSBC-om o preuzimanju dužnosti izvršnog direktora, iako odbor britanske banke još nije donio odluku i razmatra više kandidata.

Mustierovu je kandidaturu prošlog petka za Reuters potvrdio i neimenovani upućeni izvor. Talijanska banka priopćila je u ponedjeljak da je nedavno usvojila novi poslovni plan za razdoblje od 2023. godine, ističući da je “cijela uprava, uključujući Jeana Pierrea Mustiera, u potpunosti fokusirana na njegovu uspješnu realizaciju”, stoji u priopćenju.

U nedjelju je drugi upućeni izvor za Reuters kazao da je Mustier odustao od utrke za vodeću poziciju u britanskoj banci. Mustier je došao u UniCredit sredinom 2016. a u protekle tri godine restrukturirao je poslovanje talijanske banke, prodajući nenaplative kredite, smanjujući troškove i ograničavajući njezino poslovanje u matičnoj zemlji i na međunarodnoj razini, podsjeća Reuters.

HSBC je pak prošlog tjedna najavio da će temeljito restrukturirati poslovanje, uključujući prodaju imovine u vrijednosti 100 milijardi dolara, smanjenje odjela za investicijsko bankarstvo i promjene u poslovanju.

Komentirajte prvi

New Report

Close