Hrvatska ove godine ima stabilnu proizvodnju kupusa kojom će se osigurati samodostatnost i generalno se može zaključiti da se, kada je riječ o proizvodnji ovog povrća, radi o dobroj godini. Tržište je dobro opskrbljeno, a najvećim dijelom se nudi kupus iz domaće proizvodnje, tek su male količine iz uvoza. Analiza Smartera, konzultantske tvrtke specijalizirane za poljoprivredu i prehrambenu industriju, pokazuje da se zbog pandemije smanjila potrošnja kroz turizam i ugostiteljstvo, a i smanjen broj proslava i događanja je djelomično utjecao na pojeftinjenje tako da se kupus ove godine prodaje po nižim cijenama nego proteklih godina.
Prema podacima Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi, prosječna cijena zelenog kupusa krajem listopada u trgovinama je iznosila 3,66 kuna za kilogram, dok je u isto vrijeme lani cijena bila 4,99 kuna.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu