Raiffeisen Invest dobio odobrenje za osnivanje novog investicijskog fonda

Autor: Tomislav Pili , 24. siječanj 2021. u 09:10
Fond je po karakteristikama umjereno rizičan, a denominiran je u euru/SHUTTERSTOCK

Raiffeisen Wealth je fond čija će imovina pretežno biti uložena u obveznička tržišta (oko 60 posto), dionička tržišta (oko 20 posto) te druge dozvoljene klase imovine (oko 20 posto).

Domaće tržište uskoro će biti bogatije za još jedan otvoreni investicijski fond, ovoga puta iz Raiffeisen Investa.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na jučerašnjoj je sjednici odobrila tom društvu osnivanje Raiffeisen Wealth otvorenog investicijskog fonda s javnom ponudom.

Kako stoji u Hanfinu obrazloženju, iz prospekta proizlazi kako je riječ o fondu čija će imovina pretežno biti uložena u obveznička tržišta (oko 60 posto), dionička tržišta (oko 20 posto) te druge dozvoljene klase imovine (oko 20 posto).

Prospekt navodi kako će se struktura portfelja mijenjati ovisno o tržišnim prilikama, te da postoji mogućnost da će imovina biti uložena u obveznička tržišta i do 100 posto.

60

posto imovine Raiffeisen Wealtha bit će uloženo u obveznička tržišta, a 20 posto u dionička

Sukladno tome, Raiffeisen Invest svrstao ga je u vrstu „Ostali“ UCITS investicijski fondovi.

Prospekt navodi kako će do 30 posto neto imovine fonda, u normalnim tržišnim okolnostima, biti uloženo u depozite kod poslovnih banaka sa sjedištem u Europskoj uniji, kao i da će imovina fonda biti uložena do 30 posto u instrumente tržišta novca.

Fond je po karakteristikama umjereno rizičan, a denominiran je u euru. Po pitanju troškova i naknada, Raiffeisen Invest ne naplaćuje ulagateljima ulaznu ni izlaznu naknadu, dok naknada za upravljanje iznosi najviše 1,25 posto od neto imovine godišnje, a naplaćuje se mjesečno.

Komentirajte prvi

New Report

Close