‘Postizanje odličnih rezultata leži u sposobnosti poticanja, razvijanja i motiviranja talenata’

Autor: Borivoje Dokler , 30. studeni 2023. u 16:00
Mihael Belic, financijski direktor (CFO) Henkel Adria/Henkel

Mihael Belic, financijski direktor (CFO) Henkel Adria, o razvoju profesionalne karijere i AmCham Talents programu.

S Mihaelom Belicem, financijski direktorom (CFO) Henkel Adria, razgovarali smo o razvoju profesionalne karijere i mladih lidera, važnosti AmCham Talents programa u tome te uspješnosti Henkela u prepoznavanju potencijala među mlađim kolegama.

Henkel je ove godine prvi put sponzor programa i to odmah platinasti. Kako to da ste se odlučili tako snažno poduprijeti program, što vidite kao njegove glavne vrijednosti i benefite?
Vjerujemo kako je AmCham Talents idealno mjesto za dodatni razvoj znanja i vještina, ali i osnaživanje trenutnih.

Stručna događanja, radionice i seminari ključni su za razmjenu informacija i iskustava te pružaju dodatne prilike za edukaciju i razvoj vještina, a samim time dodatno osnažuju profesionalni razvoj pojedinaca.

Marko Mintas, predsjednik Uprave Henkel Adria, ove je godine bio jedan od predavača na programu. Održao je predavanje ‘Vođenje poslovanja u nepredvidivim situacijama’ i podijelio s polaznicima dosta osobnih primjera jer je radio u Henkel Ukrajina taman kad je počeo rat. Koliko polaznicima znače ovakva predavanja, vrijedna iskustva iz ‘prve ruke’?
Program doprinosi profesionalnom razvoju, a polaznici su definitivno motiviraniji kada imaju priliku čuti osobne primjere istaknutih poslovnih lidera s opsežnim iskustvom.

Ovakva predavanja pružaju neprocjenjivu vrijednost polaznicima jer omogućuju direktan uvid u stvarna iskustva i strategije koje su im pomogle u postizanju uspjeha. Iskustvo uspješnih poslovnih lidera, pruža perspektivu o različitim aspektima poslovnog svijeta, te praktične primjere kako se nositi s izazovima, donositi ključne odluke i razvijati liderstvo.

AmCham Talents je program zamišljen da ‘odgaja’ buduće poslovne lidere. Smatrate li da u Hrvatskoj postoji nedostatak poslovnih lidera, ako da, zašto i kako preokrenuti taj trend?
Uspješne kompanije svakako su dokaz kako poslovni lideri postoje. Međutim, za dodatni razvoj kvalitetnih poslovnih lidera, važno je poticanje transparentnosti, odgovornosti i etičkog poslovanja. Promicanje liderstva među mladima i poticanje razmjene iskustava između uspješnih lidera može imati pozitivan utjecaj. Bitno je stvoriti poticajno poslovno okruženje koje cijeni inovacije, poduzetništvo i razvoj ljudskih resursa.

Henkel je međunarodno uspješna kompanija. Što biste istaknuli kao najvažnije za njegov uspjeh, koliku ulogu u tome igraju ljudi i timovi? Na koji način vi mlade uključujete u svoj tim?
Vjerujemo kako postizanje odličnih rezultata leži u sposobnosti poticanja, razvijanja i motiviranja talenata, osobito prepoznavanjem potencijala među mlađim kolegama. Ulaganje u razvoj profesionalnih vještina, ujedno je i ključan čimbenik dugoročne uspješnosti i konkurentnosti u poslovanju naše kompanije.

Svojim zaposlenicima osiguravamo rad u sigurnom, dinamičnom i kreativnom okruženju koje uzima u obzir njihove sklonosti i ambicije te ih podržava u njihovom karijernom razvoju, potičući pritom poduzetnički duh i jaku timsku suradnju. Redovito nam se pridružuju i studenti koji kod nas stječu svoja prva radna iskustva.

Što biste osobno savjetovali mladima da je najvažnije za uspjeh u njihovoj karijeri?
Jedan od ključnih savjeta za uspjeh u karijeri je kontinuirano učenje. Dugoročnom uspjehu doprinose razvijanje vještina, održavanje otvorenog uma i sposobnost suočavanja s izazovima.

Komentirajte prvi

New Report

Close