Počela pomama za sezoncima: Evo koji se poslovi najviše traže

Autor: Poslovni.hr , 26. veljača 2023. u 09:31
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Poslova je puno više nego prijava.

Kako se približava Uskrs, sve je više oglasa u kojima se traže sezonski radnici. Na Zavodu za zapošljavanje u Rijeci traži se 670 kuhara, a prijavila su se samo 123, treba 1000 konobara, a prijavljeno ih je 223, traži se više od 600 sobarica, a na Zavodu ih je samo 50. HRT je istražio i kakva je situacija u opatijskim hotelima.

Opatija kao popularno cjelogodišnje turističko odredište ima sve više hotela koji su otvoreni cijelu godinu. Samim time veća je i šansa da se kvalitetni sezonski radnici prime u stalni radni odnos… A dok se ne zaposle, učenici opatijske Ugostiteljske škole redovito idu na natjecanja, vježbaju i uče.

“U sklopu Regionalnog centra kompetentnosti imamo mogućnost poslati djecu na natjecanja pa im se to još više svidi, a hoteli i ugostitelji jedva čekaju da ih zaposle”, kaže za HRT Sibila Roth, ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija.

Nakon dvije pandemijske godine, među učenicima raste zanimanje za poslove kuhara, konobara, slastičara i recepcionara. No sve je izvjesnije da će hrvatski ugostitelji i hotelijeri i ove sezone potražiti radnike izvan granica Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close