PayPal razmatra uvođenje trgovanja dionicama

Autor: Ana Blašković , 31. kolovoz 2021. u 22:00
Kompanija za plaćanja ima 400 milijuna računa /REUTERS

Kompanija ima 400 milijuna računa, a ranije ove godine pokrenula je trgovinu kriptovalutama u SAD-u.

Dionice Paypala skočile su i do 4 posto početkom tjedna nakon objave da kompanija traži načine kako američkim korisnicima omogućiti trgovanje dionicama putem svoje platforme, piše Reuters.

CNBC je pak objavio, pozivajući se na dva neslužbena izvora, da je kompanija za obradu plaćanja angažirala brokerskog veterana Richa Hagena, suosnivača i nekad ključnog čovjeka brokerske kompanije Ally Invest.

Za navode da istražuje mogućnosti iskoraka u burzovnu trgovinu Paypal nije bio dostupan za neposredni komentar. Kompanija ima 400 milijuna računa, a ranije ove godine pokrenula je trgovinu kriptovalutama u SAD-u.

U prezentaciji iz veljače PayPal je naveo da je ukupno tržište na koje cilja, uključujući i plaćanje računa, državna plaćanja i trgovinu imovinom, doseže 110 bilijuna dolara.

U posljednjih nekoliko godina trgovina malih ulagača imala je eksponencijalni rast zahvaljujući rastu broja korisnika online platformi, padu naknada i, u zadnjih godinu i pol, pandemiji.

Charles Schwab procjenjuje da je “uloživa” imovina u SAD-u, uključujući fondove s definiranim planovima povrata, upravljanje imovinom građana i štednja u bankama, premašuje 50 bilijuna američkih dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close