Osiguranje za kućne ljubimce pokriva slučaj trovanja

Autor: Božica Babić , 03. ožujak 2013. u 22:00
Vlasnica psa za kojeg je koban bio zatrovan komad mesa/Davor Puklavec/PIXSELL

Mjesečna premija osiguranja pasa u Allianzu se kreće se od 45 do 150 kuna, 
a kao i Croatia osiguranje, uslugu nude samo ako je životinja čipirana.

Ako su imali ugovorenu policu osiguranja za pse koji su ovih dana uginuli zbog neodgovorno bačenog otrova po javnim površinama, njihovi vlasnici dobit će pripadajuću odštetu.

Takvo uginuće smatra se nepredvidivom nezgodom i to je jedan od rizika koje pokriva polica, kažu u Allianzu. Polica osiguranja kućnih ljubimaca, iznose u Croatia osiguranju, pokriva i uginuća i troškove liječenja kućnog ljubimca u slučaju trovanja nepoznatog porijekla i počinitelja na javnoj površini.

Odšteta za uginuće ili eutanaziju osigurane životinje zbog nesretnog slučaja ugovara se na tržišnu vrijednost psa ili mačke iste pasmine, spola i uzgojne vrijednosti dok je ljubimce bez rodovnika moguće osigurati do 700 kuna, pojašnjavaju u CO. Između 27 osiguravatelja aktivnih na hrvatskom tržištu samo Allianz i Croatia u ponudi imaju police za kućne ljubimce.

Mjesečna premija osiguranja pasa za policu Allianz Šapa kreće se od 45 do 150 kuna, za mačke od 30 do 60 kuna. Ugovaranjem Allianz Šape moguće je pokriti zdravstvene troškove, putno osiguranje, ali i troškove oglašavanja u slučaju izgubljenog ili ukradenog ljubimca, odnosno izdavanje uništenih isprava o životinji. Polica također pokriva i troškove hotelskog smještaja ljubimca dogodi li se smrtni slučaj ili teška tjelesna ozljeda vlasnika zbog koje se ne može skrbiti o životinji ili ukoliko u stambenom prostoru vlasnika privremeno nije moguć boravak radi nekih nepredvidivih situacija.

U CO osiguravaju pse i mačke u dobi od dva mjeseca do devet godina uz uvjet da imaju mikročip i ne boluju od nasljednih i kroničnih bolesti. Trošak liječenja – klinički, rendgenski i ultrazvučni pregledi, uobičajeni testovi, lijekovi i operacije – u CO se može ugovoriti na osigurani iznos od dvije do pet tisuća kuna. Odgovornost vlasnika za štete koje kućni ljubimac učini trećim osobama ugovaraju se do 10.000 kn po jednom osiguranom slučaju. U CO ne osiguravaju pse koji su evidentirani kao opasni, ali ni one koji služe u komercijalne svrhe kao što su psi čuvari, čuvari stada, psi za lov ili za utrke.

Komentirajte prvi

New Report

Close