Novi veliki popust: Tesla ruši cijene svojih vozila

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2024. u 10:44
foto: unsplash

Smanjenje cijena dolazi nakon što je Tesla ovog mjeseca izvijestio da su njegove globalne isporuke u prvom tromjesečju pale za 8,5 posto.

Proizvođač električnih automobila Tesla je snizio cijene na svojim glavnim tržištima, uključujući SAD, Europu i Kinu zbog pada prodaje i prevelikih zaliha. Tesla je snizio početnu cijenu redizajniranog Modela 3 u Kini za 1930 dolara na 32.000 dolara, piše Automotive News Europe.

U Njemačkoj je američki proizvođač električnih automobila smanjio cijenu Modela 3 sa stražnjim pogonom na 40.990 eura s 42.990 eura. Također je došlo do smanjenja cijena u mnogim drugim zemljama u Europi, na Bliskom istoku i u Africi, rekao je glasnogovornik Tesle, piše HAK.

U SAD-u, Tesla je u petak snizio cijene svojih vozila Model Y, Model X i Model S za 2000 dolara. Smanjenje cijena dolazi nakon što je Tesla ovog mjeseca izvijestio da su njegove globalne isporuke u prvom tromjesečju pale za 8,5 posto na 386.810 vozila jer se proizvođač automobila suočio sa smanjenom potražnjom za električnim vozilima i sve jačim cjenovnim ratom, u koji su uključena i jeftinija kineska vozila.

Komentirajte prvi

New Report

Close