Nepovoljan podatak o inflaciji u eurozoni oslabio tečaj eura prema dolaru

Autor: Poslovni dnevnik , 30. lipanj 2020. u 21:59
Eurom se jučer na valutnim tržištima trgovalo po 1,1204 dolara/REUTERS

Na tržištima strahuju da bi mogla ostati anemična godinama, odražavajući slabašnu potražnju u zoni primjene zajedničke europske valute.

Euro je u utorak oslabio prema dolaru na međunarodnim tržištima valuta nakon objave novih podataka o inflaciji u eurozoni koje su ulagači protumačili kao nagovještaj mukotrpnog oporavka gospodarstva od koronakrize.

Euro je prema dolaru oslabio 0,3 posto i njime se trgovalo po 1,1204 dolara. Dolar je ojačao i prema švicarskom franku i jenu, blagih 0,1 posto, na 95,06 švicarskih centima odnosno 107,73 jena.

Dolarov indeks prema košarici šest ostalih ključnih svjetskih valuta porastao je 0,2 posto, na 97.632 boda. Trgovce je danas zabrinula procjena europskog statističkog ureda prema kojoj je temeljna inflacija u eurozoni u lipnju blago oslabila u lipnju.

Na tržištima strahuju da bi mogla ostati anemična godinama, odražavajući slabašnu potražnju u zoni primjene zajedničke europske valute. Investitore je uznemirilo i upozorenje čelnika američke središnje banke Jeromea Powela da su izgledi za američko gospodarstvo “iznimno neizvjesni”.

Komentirajte prvi

New Report

Close