Nakon rujanskih rasprodaja vrijednost Bitcoina premašila 50.000 dolara

Autor: Poslovni.hr , 07. listopad 2021. u 14:02
Foto: Pixabay

Američki je Bancorp objavio je da uvodi uslugu upravljanja imovinom u kriptovalutama.

Kriptovaluta Bitcoin u utorak je premašila razinu od 50 tisuća dolara, prvi puta u četiri tjedna, zahvaljujući potražnji institucionalnih ulagača. Početkom rujna bitcoin je pao ispod te granice zbog velike rasprodaje dionica kompanija koje posluju s kriptovalutama i blockchain tehnologijom.

Ta kriptovaluta u utorak je nakratko dosegnula 50.808,25 dolara, stabiliziravši se potom na 50.498 dolara. Porast vrijednosti objašnjava se proširenjem ponude institucionalnih usluga u kriptovalutama u bankama i financijskim institucijama koje nastje udovoljiti sve snažnijoj potražnji ulagača.

Američki je Bancorp objavio je da uvodi uslugu upravljanja imovinom u kriptovalutama, namijenjenu menadžerima za institucionalna ulaganja koji imaju privatna sredstva u SAD-u i na Kajmanskim otocima. Analiza tvrtke Condesk pokazala je da je bitcoin u trećem tromjesečju porastao 25 posto, a ether 32 posto, navodi Reuters.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) ponovno je nedavno pozvala na oprez kod ulaganja u kriptovalute. Ističu da je od početka godine promet u domaćim kriptomjenjačnicama 1,2 milijarde kuna. Anketa otkriva da više od polovice ulagača smatra da u tu imovinu treba investirati jer donosi veliku dobit, a samo pet posto smatra je to prerizično.

Komentirajte prvi

New Report

Close