Najniža vrijednost dolara u sedam tjedana

Autor: Poslovni dnevnik , 20. travanj 2021. u 22:00
Vrijednost dolarova indeksa spustila se na 91,03 bodova/REUTERS

Tečaj eura ojačao je prema dolaru 0,3 posto, na 1,2065 dolara, bilježeći najvišu razinu u gotovo sedam tjedana.

Tečaj dolara u utorak se zadržao blizu najniže razine u gotovo sedam tjedana prema najvažnijim svjetskim valutama na deviznim tržištima, a euro je dodatno ojačao jer su investitori optimističniji u vezi dinamike cijepljenja u Europi.

Dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke prema drugih šest najvažnijih svjetskih valuta, oko podneva je iznosio 91,037 bodova, što je nadomak njegove razine sa zatvaranja u ponedjeljak. Za vrijeme rada azijskih tržišta nakratko se spustio na 90,877 bodova, najnižu razinu od 3. ožujka.

Tečaj eura ojačao je prema dolaru 0,3 posto, na 1,2065 dolara, bilježeći najvišu razinu u gotovo sedam tjedana.

Valutna analitičarka You-Na Park-Heger u bilješci klijentima napisala je da se najnovije slabljenje dolara pripisuje porukama iz Feda u kojima središnja banka tržištima ponavlja da neće tako skoro ukidati monetarne poticaje, dok euru podršku pruža poboljšana situacija u Europi po pitanju procjepljivanja stanovništva.

Analitičarka ipak upozorava da bi se takva situacija moglo brzo promijeniti. Na tržištima kriptovaluta bitcoin je oslabio 3,5 posto, na oko 53.700 dolara. U nedjelju mu je vrijednost oštro pala, na 51.541 dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close