Gotovina će se moći podizati na blagajnama Konzuma i Tiska

Autor: Danijela Jozić / VLM , 18. veljača 2013. u 12:04
PD

Konzum i Tisak, najveći domaći trgovački lanac i lanac kioska, oba u vlasništvu koncerna Agrokor, trenutno testiraju najnoviju uslugu: podizanje gotovine na blagajnama svih njihovih prodajnih mjesta.

Konzum i Tisak, najveći domaći trgovački lanac i lanac kioska, oba u vlasništvu koncerna Agrokor, trenutno testiraju najnoviju uslugu: podizanje gotovine na blagajnama svih njihovih prodajnih mjesta. Ovakav potez ne čudi s obzirom da je borba za svakog kupca u maloprodaji iz dana u dan sve žešća pa tako i trgovački lanci uvode sve više novih i za trgovinu netipičnih usluga u svoje objekte. “Konzum i Tisak u suradnji sa Zagrebačkom bankom, započeli su sa provođenjem pilot projekta podizanja gotovine na blagajnama njihovih prodajnih mjesta. Nova usluga još je u procesu implementacije, a njezin cilj bit će brza, jednostavna i sigurna isplata novca u gotovini korisnicima debitnih i kreditnih kartica. Namjera je korisnicima omogućiti što dostupnije podizanje gotovine u velikoj prodajnoj mreži od 700 Konzumovih prodavaonica i 900 kioska Tiska i Tisak Media centara”, pojasnili su nam u koncernu Agrokor.

Očekuju da će usluga u potpunosti zaživjeti na svim prodajnim mjestima Tiska, Tisak Medie i Konzuma do početka ožujka. Kako će u praksi izgledati podizanje gotovine na spomenutim lokacijama kao i jesu li morali dodatno uložiti u sigurnost ove usluge te kolika je ukupna vrijednost investicije, nismo uspjeli doznati. Prema dostupnim informacijama, maksimalni iznos koji će korisnici debitnih i kreditnih kartica moći podići na kisocima Tiska je 1000 kuna, dok će u Tisak Media centrima moći podići do 3000 kuna. Što se tiče Konzuma, taj je podatak zasad nepoznat. U Tisku naglašavaju kako je ova usluga naročito pogodna za inozemne turiste u ljetnim mjesecima jer će im tako biti dostupnija hrvatska  valuta. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

ako uskoro ne dobijemo sliku Ivice Todorića na novčanici 1000[emo_kuna] umjesto Ante Starčevića, bit će kao da ne postojimo, samo da nam se naspava, da ga ne slikaju pospanog

New Report

Close