Franck traži nove mlade snage, prijave su otvorene do 10. ožujka

Autor: Josipa Ban , 03. ožujak 2024. u 13:41
Rezultate poslovanja za prošlu godinu Franck treba tek objaviti/I. Šoban/PIXSELL

Jedna od većih prehrambenih kompanija u Hrvatskoj, najpoznatija po svojim kavama, mlade zaposlenike od 2019. privlači programom StartUp.

Dok se čeka objava rezultata poslovanja Franck Grupe u 2023. iz kompanije najavljuju da primaju prijave za svoj StartUp pripravnički program. Prilike na tržištu rada, naime, prisiljavaju kompanije da u privlačenju kadra budu što kreativnije.

Jedna od većih prehrambenih kompanija u Hrvatskoj, najpoznatija po svojim kavama, mlade zaposlenike od 2019. privlači programom StartUp.

Kako navode, program je namijenjen mladima koji su nedavno diplomirali. Ove godine traže kandidata za poziciju pripravnika u analitici prodaje i pripravnika u odjelu održavanja i investicija, a prijave su otvorene do 10. ožujka.

“Misija Franck StartUp programa je otkriti i podržati mlade talente koji će organizaciji doprinijeti svojom kreativnošću, energijom i vizijom”, ističu iz Francka. Navode i da su od 2019. kroz program prošli brojni mladi talenti koji su u Francku stjecali praktična znanja i vještine iz raznih područja, od marketinga, financija i nabave do prehrambene tehnologije. Usto, ističu, neki su od njih već i napredovali unutar svojih odjela i sektora.

Inače, Franck Grupa je u 2022. godini ostvarila 107 milijuna eura prihoda, 13 posto više nego godinu ranije. Međutim, zbog visoke inflacije, rasta cijena sirovina, posebno sirove kave, energenata, logistike te drugih materija, kompanija je godinu završila s 37 posto nižom EBITDA-om u odnosu na 2021.

Kako će se svjetska kretanja odraziti na ovu godinu tek ćemo saznati, no sigurno je da 2023. nije bila manje izazovna od 2022. Usto, lani se Ivan Artuković, direktor Francka, u Poslovnom dnevniku požalio na poseban porez na kavu u Hrvatskoj.

“Ovu vrstu poreza nema nijedna država EU-a u okruženju”, rekao je. Usto, države u okruženju primjenjuju i nižu stopu PDV-a na kavu (oko 9 posto) pa je ukupno porezno opterećenje u Hrvatskoj veće i do 30 posto u odnosu na susjedne zemlje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close