Fortenova prodala Kompas SWC-u, koji ima biznis u Španjolskoj, Portugalu i Belgiji

Autor: Marija Crnjak , 11. studeni 2020. u 22:00
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Transakcija će biti formalno zaključena kad slovenska Agencija za tržišno natjecanje odobri koncentraciju SWC-a i Kompasa. 

Fortenova grupa i potpisali su sporazum o kupoprodaji Kompasa d.d. Ljubljana i Kompasa d.o.o Poreč. Kompas mreža jedan je od najstarijih i najvećih organizatora individualnih i grupnih putovanja na području Adria regije i najveća destinacijska menadžment kompanija na ovim prostorima. U 2019. više od milijun putnika je koristilo široku lepezu turističkih usluga Kompas mreže te ostvarilo više od šest milijuna noćenja. SWC ima dubinska znanja kad je riječ o investicijama u sektoru te ima investicije u Španjolskoj, Portugalu i Belgiji: to uključuje četvrtu po veličini kompaniju u sektoru putovanja u Španjolskoj i najveću mrežu putničkih agencija u Portugalu.

“Ovom transakcijom će Fortenova grupa u većoj mjeri zaključiti proces izlaska iz turističkih investicija koje su bile značajan segment našeg nematičnog poslovanja iz kojeg uspješno izlazimo cijele godine. Vrlo smo zadovoljni što smo za Kompasovu mrežu i njene zaposlenike pronašli izvrsnog strateškog partnera koji ima vrlo jaku ekspertizu i znanje u turističkim operacijama i koji će investirati i jačati biznis. Vjerujem da će transakcija donijeti značajne koristi postojećem biznisu i zaposlenicima kojima bih, uime Upravnog odbora i Izvršnih direktora Fortenova grupe, želio zahvaliti na izrazitoj posvećenosti i radu u iznimno izazovnoj godini za turistički sektor. Za Fortenovu izlazak iz investicija koje ne predstavljaju matično poslovanje omogućuje fokusiranje na jačanje svih parametara naših osnovnih biznisa – maloprodaje, prehrane i poljoprivrede, kao i pojednostavnjivanje naših organizacijskih i upravljačkih struktura”, rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe. Transakcija će biti formalno zaključena kad slovenska Agencija za tržišno natjecanje odobri koncentraciju SWC-a i Kompasa.

Komentirajte prvi

New Report

Close