Erste banka snizila kamatne stope na stambene kredite

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. srpanj 2018. u 13:57
Foto: Ivana Ivanović / Pixsell

Kod kunskih kredita uz kombiniranu kamatnu stopu, smanjenje iznosi 0,2 postotna boda za razdoblje trajanja fiksne kamatne stope od tri godine.

Erste banka je snizila kamatne stope na nove stambene kredite s valutnom klauzulom u euru, kao i za dio kunskih stambenih kredita, u rasponu od 0,2 do 0,7 postotnih bodova. 

"Riječ je o smanjenju fiksnog dijela kamatne stope, odnosno nije rezultat redovitog usklađivanja temeljem promjene vrijednosti njezinog promjenjivog dijela (EURIBOR, NRS). Smanjenje se odnosi na kredite s promjenjivom kamatnom stopom, kao i na one s kombiniranom kamatnom stopom", navodi se u priopćenju Erste banke objavljenom u petak.

Kod stambenih kredita u eurima, promjenjiva kamatna stopa sada je niža za 0,6 postotnih bodova, dok je kod istih kredita uz korištenje kombinirane kamatne stope, fiksna kamatna stopa, na razdoblje od 3 ili 7 godina, manja za 0,3, a promjenjiva, u preostalom razdoblju otplate, za 0,7 postotnih bodova. 

Kod kunskih kredita uz kombiniranu kamatnu stopu, smanjenje iznosi 0,2 postotna boda za razdoblje trajanja fiksne kamatne stope od tri godine. 

"Imajući u vidu vrijednost 12M EURIBOR-a i 6M NRS2-a, kamatne stope za nove stambene kredite, za klijente s primanjima u Erste banci od sada se kreću od 3,0 posto do 4,9 posto, ovisno o ocjeni kreditne sposobnosti klijenta i vrsti stambenog kredita", poručuju iz banke. 

Banka također uvodi i promjenu za sve potrošačke kredite bez hipoteke u iznosu od 10 do 30 tisuća eura, kod kojih odsad kao dodatni instrumenti osiguranja više nisu potrebni depoziti u iznosu od 10 posto glavnice kredita ili kreditno sposoban jamac. 

Kako navode, jedini instrumenti osiguranja za sve kredite bez hipoteke su izjava suglasnosti o zapljeni primanja i zadužnica, potvrđene kod javnog bilježnika.

Erste banka je u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila rast novih stambenih i gotovinskih kredita. Pritom, plasirano je 401 milijun kuna novih stambenih kredita, 11 posto više u odnosu na 361 milijun kuna u istom lanjskom razdoblju, odnosno 2,2 milijarde kuna gotovinskih kredita, što je oko 68 posto više u odnosu na 1,3 milijarde kuna u prvih šest mjeseci 2017. godine, izvijestili su iz Erstea. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Trenutno najbolja hrvatska banka !!!

Pecaju klijente za varijabilne eurske kredite.. pa tko voli nek izvoli

New Report

Close