Dolar ojačao nakon skoka prinosa na američke obveznice

Autor: Poslovni dnevnik , 20. listopad 2021. u 22:00
Tečaj prema euru kretao se oko 1,1623 dolara, blago oslabivši u odnosu na dan ranije/Reuters

Euro je oko podneva stajao 1,1623 dolara, blago oslabivši u odnosu na zatvaranje trgovanja dan ranije.

Dolar je blago ojačao u srijedu prema košarici šest najvažnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, poduprt višim prinosima na dugoročne američke državne obveznice.

Dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke prema ostalih šest najvažnijih svjetskih valuta, oko podneva je iznosio 93,837 bodova, ojačavši 0,1 posto u odnosu na zatvaranje tržišta dan ranije.

Euro je oko podneva stajao 1,1623 dolara, blago oslabivši u odnosu na zatvaranje trgovanja dan ranije, a oslabila je i funta prema dolaru, za oko 0,2 posto, na 1,3770 dolara. Investitori na globalnim tržištima optimističniji su u pogledu globalnog gospodarstva i kvartalnih poslovnih rezultata kompanija.

Prinosi na referentne 10-godišnje američke državne obveznice u prekonoćnom su trgovanju tako u jednom trenutku dosegnuli 1,673 posto, najviše razine od svibnja, nakon čega su se oko podneva stabilizirali na oko 1,65 posto.

“Iako je zabrinutost oko inflacije još uvijek uvelike prisutna, apetit investitora za rizikom dodatno je ojačao, dobrim dijelom zahvaljujući solidnim poslovnim rezultatima kompanija”, napisali su u bilješci analitičari Deutsche Banka. Dolar je prije tjedan dana dosegnuo najvišu razinu u više od godinu dana, od 94,563 boda.

Komentirajte prvi

New Report

Close