Dolar blizu najniže razine u posljednja dva tjedna

Autor: Poslovni dnevnik , 07. travanj 2021. u 22:00
Dolarov indeks spustio se na 92,29 bodova/REUTERS

Tečaj eura istodobno je ojačao 0,05 posto, na 1,1881 dolara.

Dolar se u srijedu zadržao blizu najniže razine u dva tjedna prema šest najvažnijih svjetskih valuta na deviznim tržištima, pritisnut padom prinosa na američke državne obveznice, dok investitori za daljnje smjernice čekaju objavu zapisnika sa sjednice američke središnje banke Fed održane u ožujku.

Dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke prema drugih šest najvažnijih svjetskih valuta, oko podneva je bio u blagom minusu u odnosu na jučerašnje zatvaranje, na 92,298 bodova, nadomak najniže razine u zadnja dva tjedna.

Tečaj eura istodobno je ojačao 0,05 posto, na 1,1881 dolara. Prinosi na američke državne obveznice, čija kretanja investitori pažljivo prate, ovaj su se tjedan stabilizirali na 1,64 posto te su ispod najviše razine od siječnja 2020. godine od 1,776 posto, koje su dosegnuli krajem ožujka.

U prvom kvartalu prinosi na 10-godišnje američke državne obveznice skočili su za 0,83 postotna boda, a dolarov indeks porastao je za 3,6 posto, najviše u jednom kvartalu od 2018. godine.

“Veliki dio očekivanja da će američko gospodarstvo snažno rasti tržišta su već uračunala”, napisala je valutna analitičarka Commerzbanka Esther Reichelt u bilješci klijentima.

Komentirajte prvi

New Report

Close