Dogodilo se nezamislivo: Banka nudi stambene kredite bez kamata!

Autor: Poslovni.hr , 09. kolovoz 2019. u 13:03
Ilustracija: Miranda Cikotić / Pixsell

Objava je uslijedila nakon što je Jyske Bank A/S objavila kako će ponuditi kredite na deset godina po negativnoj kamatnoj stopi od pola posto.

Jedna je banka u Danskoj napravila do jučer nešto nezamislivo – ponudili su stambene kredite bez kamata. Njemački Der Spiegel prenosi da je Nordea Bank Abp objavila da počinje nuditi kredite za kupnju nekretnina s kamatom od 0 (nula) posto. Ponuda s fiksnom ratom otplate nudi se na 20 godina. Primjerice za hipotekarni kredit u trajanju od 30 godina kamata bi bila tek pola posto, piše Večernji list.

Objava je uslijedila nakon što je Jyske Bank A/S objavila kako će ponuditi kredite na deset godina po negativnoj kamatnoj stopi od pola posto. To zapravo znači da se kupcu daje novac ako se odluči uložiti u nekretninu.

Odnosno, uzimanjem kredita za stan kupac kao da je stavio novac na štednju po kamati od 0,5 posto.

– Nikada nije bilo jeftinije zadužiti se. Očekujemo da će to doprinijeti rastu cijena nekretnina – rekla je Lise Nytoft Bergmann, glavna analitičarka u odjelu za stambeno kreditiranje Nordea Banka. Iznijela je i negativnu stranu cijele priče.

– Ovo je sjajno za kupce, no dosta je nelagodno znati da postoje financijske ustanove koje su voljne posuđivati novac bez zarade – rekla je Bergmann.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/u-danskoj-kupci-stana-zara-uju-na-stambenom-kreditu-1337378 – www.vecernji.hr

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dajte i nama ove kredite bez kamata …!

New Report

Close