Čak 295.000 eura za razvoj projekata za područje Jadransko-jonske makroregije

Autor: Poslovni.hr , 19. siječanj 2021. u 10:04
Foto: Pixabay

EUSAIR je makroreginalna europska strategija koja u viziju razvoja uključuje održivu komponentu kao obavezu iz Europskog zelenog plana.

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj i europsku kohezijsku politiku objavila je otvoreni postupak javne nabave za razvoj šest projektnih ideja koje spajaju teme transporta, održivog turizma, plavog rasta, obnovljivih izvora energije i kvalitete okoliša vrijedan ukupno 295.081,98 eura. Projektne ideje predložene su i njihov razvoj će biti financiran kroz aktivnosti EUSAIR Facility Point Plus projekta i vrlo su ozbiljan korak prema ostvarenju Jadransko-jonske strategije EUSAIR.

EUSAIR je makroreginalna europska strategija koja u viziju razvoja uključuje održivu komponentu kao obavezu iz Europskog zelenog plana. Održivost znači da ako resurse potrošimo sada, nećemo ih imati u budućnosti. Cilj je strategije dugoročno očuvanje kulturnog i prirodnog naslijeđa na kojemu se taj razvoj temelji.

Stručnjacima se nudi 49.180,33 eura za razvoj svake od šest projektnih ideja, a čak u četiri projektne međusektorske ideje istaknute su teme održivog turizma. Nakon što su hrvatski stručnjaci nedavno dobili posao za razvoj projekata u području inovativnog turizma za cjelokupno područje Jadransko jonske makroregije, ovim novim natječajem pruža se još jedna prilika za dokazivanje u području održivog turizma i održivog razvoja na širem makroregionalnom području.

Rok za prijavu je 12. veljače, a natječaj je objavljen na Portalu javne nabave Službenog glasnika Republike Slovenije,  na Europskom portalu javnih nabava TED – Tenders Electronic Daily  i na stranici projekta na kojima su i svi detalji o usluzi koja se traži te uvjetima i proceduri prijave.  Konačni izbor stručnjaka ovisit će i o relevatnom iskustvu stručnjaka i broju uspješno razvijenih sektorskih projekata i međusektorskih projekata navedenih područja na nacionalnoj, međunarodnoj i međuregionalnoj razini.

Komentirajte prvi

New Report

Close