Britanski regulator zabranio rad jednoj od vodećih platformi za trgovanje kriptovalutama

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2021. u 21:59
Foto: Reuters

FCA je naredio Binanceu da do 30. lipnja na svojoj internetskoj stranici i kanalima na društvenim mrežama objavi obavijest da mu “nije dozvoljeno obavljanje reguliranih aktivnosti u Velikoj Britaniji“.

Britanski financijski regulator naložio je Binanceu, platformi za trgovinu kriptovalutama među najvećima u svijetu, zaustavljanje sve regulirane aktivnosti, pridruživši se strogim mjerama u Japanu i Njemačkoj. Binance Markets, britanski ogranak Binancea, “ne smije bez pisane dozvole FCA provoditi nikakve regulirane aktivnosti”, objavila je agencija za financijske usluge FCA. Binance nije komentirao tu objavu. Trgovina kriptovalutama u Velikoj Britaniji nije izravno regulirana, ali platforme moraju ishoditi dozvole za usluge poput trgovine izvedenicama kriptovaluta.

FCA je naredio Binanceu da do 30. lipnja na svojoj internetskoj stranici i kanalima na društvenim mrežama objavi obavijest da mu “nije dozvoljeno obavljanje reguliranih aktivnosti u Velikoj Britaniji“. Platforma mora također sačuvati kompletnu evidenciju koja se odnosi na potrošače iz Velike Britanije i do 2. srpnja obavijestiti FCA da je provela taj nalog. Regulator nije objasnio zašto je poduzeo mjere protiv Binancea, koji je ranije priopćio da svoje zakonske obveze shvaća “vrlo ozbiljno” i surađuje “s regulatorima i agencijama za provedbu zakona”. FCA je pojačao nadzor nad trgovanjem kriptovalutama, koje je postalo vrlo popularno, kako u Britaniji tako i u svijetu. Od siječnja britanski regulator zahtijeva od svih tvrtki koje nude usluge povezane s kriptovalutama da se registriraju i dokažu da poštuju zakone o suzbijanju pranja novca.

Komentirajte prvi

New Report

Close