Bitcoin se uspio oporaviti i prijeći razinu od 30.000 dolara

Autor: Tomislav Pili , 21. srpanj 2021. u 22:00
Najpopularnija kriptovaluta i dalje vrijedi manje od pola travanjske vrijednosti/REUTERS

Kako prenosi Reuters, tijekom trgovanja u Aziji najpopularnija kriptovaluta poskupjela je 3 posto i dohvatila cijenu od 30.762 dolara.

Bitcoin je u srijedu uspio prijeći pozorno praćenu razinu od 30.000 dolara i tako se oporavio od najnižih razina u posljednjih mjesec dana.

Kako prenosi Reuters, tijekom trgovanja u Aziji najpopularnija kriptovaluta poskupjela je 3 posto i dohvatila cijenu od 30.762 dolara. Podsjetimo, u utorak je bitcoin pao na 29.296 dolara, najnižu cijenu od lipnja.

Ipak, bitcoin i dalje vrijedi manje od polovice svoje travanjske vrijednosti kada je dosegnuo rekordnu cijenu od 64.895 dolara. I cijena ethera jučer je porasla, za 4 posto na 1862 dolara.

Naeem Aslam, glavni analitičar tržišta u Ava Tradeu, pojašnjava za Bloomberg da je tržište strahovalo kako bi proboj razine od 30.000 dolara doveo do daljnjeg snažnog potonuća cijene. “U stvarnosti to nije nešto čemu smo svjedočili.

Cijena bitcoina bila je stabilna i nismo vidjeli nikakvu paničnu rasprodaju”, dodao je Aslam. Podsjetimo, tržište kriptovaluta u silaznom je trendu od sredine svibnja, a tijekom tog razdoblja izbrisana je tržišna kapitalizacija od nekih 1,3 bilijuna dolara.

Bitcoin je suočio s nizom problema, poput regulatornog pritiska u Kini, Europi i SAD-u te zabrinutosti oko utjecaja na okoliš prilikom “rudarenja”.

K tome, investitori su općenito postali oprezniji prema špekulativnoj imovini. Naeem Aslam ističe kako bi u idućim tjednima bitcoin mogao ipak testirati razinu potpore na 25.000 dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close