Zagrebačka županija poduprla projekt e-prodaje GoGreena i eKupi

Autor: Bernard Ivezić , 20. ožujak 2017. u 08:03
Foto: Thinkstock

Zagrebačka županija želi svojih, gotovo 15 tisuća malih poljoprivrednih proizvođača, potaknuti da se više koriste internet kao kanal prodaje.

Vodeća županija po broju OPG-a i drugih malih poljoprivrednih proizvođača, ona Zagrebačka, pridružila se najvećem hrvatskom poljoprivrednom klasteru GoGreenu.

Zagrebačka županija  želi svojih, gotovo 15 tisuća malih poljoprivrednih proizvođača, potaknuti da se više koriste internet kao kanal prodaje. Josip Kraljičković, pročelnik za EU fondove u Zagrebačkoj županiji, kaže da aktivno podupiru razvoj novih kanala prodaje poljoprivrednih proizvoda. "Prvi smo pokrenuli prodaju jabuka i jagoda na štandovima po gradu, i želimo ostati prvi i kad dođe do poticanja prodaje proizvoda naših proizvođača preko interneta, u ovom slučaju projekta koji su pokrenuli GoGreen i eKupi", kaže Kraljičković.

Dodaje da idu u pilot projekt s 20 OPG-ova koje će educirati i savjetovati o prodaji preko GoGreena i eKupi. Klaster GoGreen, koji okuplja više od 700 OPG-ova i drugih poljoprivrednih proizvođača iz cijele Hrvatske, dogovorio je online prodaju preko najveće online trgovine u Hrvatskoj, eKupija, i otvorio prvu pametnu tržnicu u Hrvatskoj. Alan Slapar, voditelj razvoja GoGreena kaže da testiraju niz novih usluga kakve tržnice u Hrvatskoj danas ne nude. "Testiramo mogućnost naručivanja i odabira proizvoda preko WhatsAppa, Facebook Messengera i Vibera gdje naši zaposlenici prema vašim uputama odabiru voće i povrće, a u to bi voljeli uključiti i hrvatski startup Vyoocam, koji je razvio nosivu kameru", kaže Slapar.

 

Matić

Ovo je prilika za OPG-e da uspostave non-stop prodaju, preko interneta.

Već testiraju i model gdje kupci izaberu robu osobno, a zatim im se ona dostavi prema njihovim željama.  Da je važno raditi na uvođenju sličnih inovacija u prodaju poljoprivrednih proizvoda smatra i voditelj marketplacea eKupi Ilija Matić.  "Ovo je prilika OPG-ovima da uz štandove po sajmovima imaju virtualne štandove na eKupi i prodaju proizvode non-stop", kaže Matić. Dodaje da su u e-prodaju hrane ušli strateški. "Imamo odličnu suradnju s GoGreenom, a širimo se i dalje. Ugovorili smo suradnju s klasterom Slavonska košarica", zaključuje Matić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

To su obične koještarije. Mi smo to probali prije više od 2 godine pa nas nitko nije podržao, čak ni OPG-ovi sami. Neki su nam obećavali i po 7-8 puta pa nas zeznuli. Ne možeš ti domaće ljude naučit poslovanju

New Report

Close