U zrakoplovu Germanwingsa nije bilo hrvatskih državljana

Autor: Poslovni.hr , 24. ožujak 2015. u 15:00
Foto: Arno Burgi/DPA/PIXSELL

Letio je na liniji Dusseldorf – Barcelona, a na letu su bila 142 putnika i šest članova posade.

S obzirom na informacije o padu putničkog zrakoplova u južnoj Francuskoj, prema za sada dostupnim informacijama nema saznanja da među žrtvama zrakoplovne nesreće ima hrvatskih državljana.

Francuski predsjednik Francois Hollande izjavio je da vjerojatno nema preživjelih u nesreći zrakoplova Germanwingsa koji se sa 148 putnika i članova posade prije podne srušio u francuskim Alpama.

"Želim izraziti sućut obiteljima sviju žrtava. To je tragedija", objavio je Hollande na Twitteru.

"Okolnosti nesreće koje još nisu jasne, dovode nas do zaključka da nema preživjelih", dodao je.

Rekao je i da je u zrakoplovu vjerojatno bio velik broj Nijemaca i da se nesreća dogodila na teško pristupačnom terenu.

Elizejska palača objavila je da je francuski predsjednik u kontaktu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i španjolskim kraljem Filipom VI.

Po prvim informacijama francuske kontrole leta, zrakoplov Germanwingsa, podružnice njemačke Lufthanse, sa 142 putnika i šest članova posade srušio se kod mjesta Barcelonnette u francuskim Alpama, sto kilometara sjeverno od Nice. Letio je na liniji Barcelona-Duesseldorf.

Radi se o Airbusu A320 starom 24 godine.

Francuska televizija je javila da je neposredno prije nestanka s radarskih ekrana iz zrakoplova upućena poruka da je avion koji je iz Barcelone poletio u 9.55 sati u 10.47 poslao signal da je nevolji. France.info kaže da je zrakoplov udario u planinu na visini od 1800 metara.

Francuski premijer Manuel Valls rekao je da je aktivirana krizna skupina na razini ministarstva koja će koordinirati djelovanje nakon nesreće. Ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve odmah se uputio na lice mjesta.

Airbus i Germanwings objavili su priopćenje u kojem navode da su svjesni medijskih nagađanja o nesreći, ali da ih još ne mogu potvrditi.

Komentirajte prvi

New Report

Close