ZG tvrtki koncesija za vjetropark u Bihaću

Autor: Poslovni dnevnik , 23. prosinac 2018. u 21:59
Tri godine se čekalo na dodjelu koncesije za vjetropark/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Kompanija Ivicom Consulting vodit će u Unsko-sanskom kantonu projekt vrijedan oko 480 milijuna kuna.

Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) krajem prošlog tjedna donijela je Odluku o dodjeli koncesije za izgradnju vjetroparka na području grada Bihaća, a koncesija je dodijeljena tvrtki Ivicom Consulting iz Zagreba.

"Među brojnim problemima s kojima se suočava relativno nova kantonalna vlada bio je i ovaj trogodišnji problem oko dodjele koncesije za izgradnju vjetroparka na području grada Bihaća.

Koncesija je dodijeljena zagrebačkoj tvrtki Ivicom Consulting, a riječ je o investiciji od oko 120 mil. KM (oko 480 mil. kuna). Drago mi je da smo uspjeli krenuti u realizaciju ovog značajnog projekta, budući da je riječ o najvećoj investiciji na području našeg kantona", rekao je premijer USK-a Mustafa Ružnić.

Istaknuto je kako će se prema uputi Kantonalnog pravobraniteljstva tražiti prethodno potpisivanje sporazuma kojim se kanton pravno i financijski štiti kada je u pitanju moguće ukidanje ili poništenje pravomoćnog akta o dodjeli koncesije od nadležnih sudova u BiH.

"Dodijeljena je koncesija za korištenje građevinskog zemljišta za istraživanje, projektiranje, građenje, uređenje, opremanje, korištenje i održavanje postrojenja vjetroelektrane na lokalitetu Teočak", rekao je predsjednik Komisije za koncesije Šefik Štulanović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close