Zbog jednog razloga zaustavljena je gradnja žičare

Autor: Poslovni dnevnik , 13. kolovoz 2019. u 11:16
Tvrtka Zip Line Montenegro počela je graditi novu turističku atrakciju bez dozvole

Iako je tvrtka izgradila betonske konstrukcije na početnoj i krajnjoj postaji, inspektor zaštite prostora donio je rješenje o rušenju.

Vladan Juretić, urbanističko-građevinski inspektor iz Budve, zabranio je gradnju turističke žičare na Brajićima, jer tvrtka Zip Line Montenegro nije imala dozvolu.

Juretić je potvrdio Vijestima da je donio rješenje o zabrani gradnje koje će biti uručeno investitoru. Kompanija Zip Line Montenegro bez ikakvih papira počela je radove na izgradnji turističke adrenalinske atrakcije, iako Općina nije raspisala natječaj za ustupanje lokacija.

Ta turistička atrakcija predviđena je Programom privremenih objekata za razdoblje od 2019. do 2023. Međutim, Tajništvo za urbanizam, nakon uvida u lokacije, utvrdilo je da se nalazi u cestovnom pojasu, za šta je nadležna Direkcija za ceste, koja će odlučiti o gradnji turističke žičare.

Općina je službeno odustala od raspisivanja natječaja za ustupanje lokacija. Kompanija Zip Line Montenegro od samoga početka je bila zainteresirana za gradnju žičare jer joj je prije dvije godine lokalna uprava, nakon prosvjeda mještana, zabranila graditi turističku žičaru iznad Jaza.

Iako je tvrtka izgradila betonske konstrukcije na početnoj i krajnjoj postaji, inspektor zaštite prostora donio je rješenje o rušenju. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

sve treba vratiti u prvobitno stanje, zahvati u prostoru moraju biti legalni

New Report

Close