Turisti dolaze, ali ostaju bez smještaja: Vlasnik bez najave zatvorio 4 hotela

Autor: Poslovni dnevnik , 07. kolovoz 2019. u 14:32
Ilustracija: Marko Jurinec / Pixsell

Katarski poduzetnik došao je samo dva puta, a poslove je dvije godine vodio Goran Anđelković.

Turisti koji ovog ljeta dolaze na Vlasinsko jezero ne mogu pronaći smještaj jer su zatvoreni hoteli koje je kupio katarski poduzetnik, javlja Prva TV. Četiri hotela na području Vlasine, Surdulice i Crne Trave prije tri godine kupio je Ali Abdul al Maki iz Katara, međutim, na vrhuncu turističke sezone u njima nema zaposlenih niti gostiju. 

Od četiri hotela jedino je otvoren hotel Srbija u centru Surdulice, ali i tu je ostalo samo nekoliko radnika. Hotele na Vlasini u Crnoj Travi i Surdulici država je prodala za milijun eura. Vlasnik je za tri godine uložio još oko pola milijuna eura, ali je bez najave prestao s radom.

"Očekujemo da država raskine ugovor s investitorom. Nadamo se da će onda na područje Vlasine i Surdulice dovesti novog, ozbiljnog ulagača", kaže Aleksandra Popović, predsjednica općine Surdulica.

Katarski poduzetnik na Vlasinu je došao samo dva puta, a poslove je dvije godine vodio Goran Anđelković. Međutim prije godinu dana on je dao otkaz. "Investitor je bio neodgovoran i ja sam se odlučio povući", kaže Goran Anđelković. 

Komentari (2)
Pogledajte sve


Dobro je i napravio. Što će turisti u zagađenom moru ? naročito djeca

srbija leži na dva mora. more bre i more marš. na kojem leži surdulica?

Dobro je i napravio. Što će turisti u zagađenom moru ? naročito djeca

New Report

Close