Zarada Top Guna pokazala da se kina i dalje isplate

Autor: vjeko , 30. svibanj 2022. u 22:00
Tom Cruise, glavna zvijezda i producent filma 'Top Gun: Maverick'/Reuters

O krizi ovoga sektora dovoljno govori podatak da je u SAD-u prodaja ulaznica u prva četiri mjeseca ove godine pala 40 posto.

Nastavak filma “Top Gun: Maverick” prvog je vikenda prikazivanja zaradio čak 248 milijuna dolara. Polovica, 124 milijuna, zarađena je u Sjevernoj Americi, a druga polovica u ostatku svijeta, piše Financial Times.

Odluka Paramount Picturesa i Skydancea da prikazivanje odgode čak dvije godine tako se pokazala ispravnom i vratila nadu da kina, vidno pogođena pandemijom koronavirusa, još uvijek nisu mrtva.

O krizi ovoga sektora dovoljno govori podatak da je u SAD-u prodaja ulaznica u prva četiri mjeseca ove godine pala 40 posto.

Pad kino posjetitelja mnoge je studije, poput Warner Brosa i Disneyja, naveo da prikazivanje u kinu zamijene onim na streaming platformama. No, nastavak Top Guna dokazuje da kina još uvijek imaju vjernu publiku i da filmu mogu donijeti ne samo veliki uspjeh već i dobru zaradu.

“Uvijek smo vjerovali u kino premijere, a ovaj rezultat to samo potvrđuje”, rekao je za FT Marc Weinstock, direktor marketinga i distribucije Paramounta.

Drugi svjetski poznati studiji sada se pak nadaju da će Top Gun, čiji je nastanak stajao 150 milijuna dolara, biti uvertira u dobru sezonu. A ovo nas ljeto čekaju barem dva nastavka filmskih hitova.

Komentirajte prvi

New Report

Close