Zaposlenicima gradskih tvrtki kvadrat po 599 eura

Autor: Poslovni dnevnik , 27. siječanj 2020. u 06:11
Zgrada će imati dvije garsonijere, 47 jednosobnih i 42 dvosobna stana/ Duško Jaramaz/PIXSELL

Zgrada će imati dvije garsonjere, 47 jednosobnih i 42 dvosobna stana u kojima će četvorni metara stajati 599 eura.

Izgradnja stambenih objekta za zaposlene u deset gradskih tvrtki Podgorice počet će ovih dana na Bulevaru vojvode Stanka Radonjića.

Pripremni radovi već su počeli, piše portal Analitika, a objekt će se graditi u blizini zgrade za radnike Čistoće. Stanovi u novoj zgradi na šest katova namijenjeni su zaposlenicima Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, Agencije za stanovanje, Putevima, Komunalnim uslugama, Zelenilu, Deponiji, Parking servisu, Pogrebnim uslugama, Sportskim objektima te Tržnicama i pijacama.

Zgrada će imati dvije garsonjere, 47 jednosobnih i 42 dvosobna stana u kojima će četvorni metara stajati 599 eura. Najviše stanova dobit će tvrtka Deponija i to 14, jedan manje pripast će Tržnicama i pijacama, dok će u 11 stanova useliti radnici Parking servisa.

Devet stanova dobit će Zelenilo, a osam Agencija za stanovanje, Komunalne usluge, Sportski objekti i Putevi, dok je sedam stambenih jedinica namijenjeno Pogrebnim uslugama, a pet Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice.

"Stanovi su između tvrtki podijeljeni razmjerno prema broju zaposlenih. Bruto površina objekta iznosi 6750, a neto površina 5731 kvadrat. Korisna površina stanova iznosi 4991 četvorni metar. Rok za izgradnju objekta je 16 mjeseci. 

Ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Roming Montenegro, potpisan je u travnju 2019. Razdoblje od potpisivanja ugovora iskorišteno je za izradu glavnog projekta i njegovu reviziju. Nakon toga raspisan je javni poziv za izbor nadzornog organa, koji je izabran čim se moglo početi s gradnjom objekta. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Za uhljebe!

Za radnike ili za direktore?

New Report

Close