Za Sarajevo Tower 14 tendera

Autor: Poslovni dnevnik , 11. travanj 2019. u 21:59
Sarajevski toranj imat će 26 katova/Armin Durgut/PIXSELL

Ovo je prilika i poziv za sve domaće, ali i strane kompanije, da se prijave na tendere, poručio je Elvedin Mahmutović, direktor Smart Investa.

Predstavnik Investitora na projektu "Sarajevo Tower" objavio je 14 novih tendera za završne radove čija je ukupna vrijednost sa PDV-om 11 milijuna KM, piše internetski portal klix.ba.

Elvedin Mahmutović, direktor "Smart Investa", istaknuo je za portal Akta.ba da će prednost kod odabira ponuđača za završne radove, objavljenih u 14 tendera, imati domaće kompanije koje budu ispunjavale uvjete po zahtjevima kvalitete i rokova izvođenja radova.

"Ovo je prilika i i poziv za sve domaće, ali i strane kompanije, da se prijave na tendere za radove na projektu "Sarajevo Tower" koji će biti najmoderniji stambeno-poslovni objekat u BiH", rekao je Mahmutović.

Građevinski radovi na AB konstrukciji Sarajevo Tower su pri kraju, a ugovoreni radovi na zidanju, žbukanju, hidro, elektro, mašinskim i ostalim instalacijama odvijaju se planiranom dinamikom.

Zgrada će imati osam brzih liftova koji će se penjati i spuštati brzinom od 2,5 metara u sekundi te dva teretna lifta. Interesantna činjenica je kako će na 25. i 26. katu biti smješteni etažni stanovi s vrtovima s pogledom na grad.

Stambeni prostor u zgradi će zauzimati oko 60.000 kvadratnih metara. Visina tornja će biti određena sa 26. razina, a izvođači radova trenutno rade na 21. katu. 

Investicija je vrijedna 100 milijuna KM, a podijelit će je bosanskohercegovački ANS Drive i kompanija Smart Invest. Smart Invest je nositelj organizacije objave tendera i prikupljanja ponuda, a sve u cilju brže i kvalitetnije izgradnje objekta Sarajevo Tower. 

Komentirajte prvi

New Report

Close