Za četiri godine čak 160 km autocesta

Autor: Poslovni dnevnik , 11. studeni 2018. u 11:41
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Ana Brnabić, srpska premijerka, rekla je da će do kraja godine biti završeno još 30 km.

Ana Brnabić, predsjednica vlade Srbije, otvorila je jučer obilaznicu oko Bavaništa kod Kovina, gdje je izjavila da je u posljednje četiri godine izgrađeno 160 kilometara autocesta, uz dosta lokalnih prometnica, a do kraja godine bit će završeno još oko 30 kilometara autoceste.

“Važne su ceste, bile one velike ili male, da dovodimo investitore, da biste vi otvarali svoje tvrtke, da imamo više radnih mjesta, veće plaće”, poručila je Brnabić na otvaranju nove prometnice.

Prema njenim riječima, u posljednje četiri godine izgrađeno je više autocesta, nego u 35 godina.

Obilaznica puštena u promet je važna, prije svega zbog sigurnosti stanovnika, odnosno izmještanja teretnog prometa izvan Bavaništa, jer su, kažu u općini Kovin, teške nesreće bile česte. Prometnica je duga 5,1 kilometar, a u nju je uloženo 400 milijuna dinara (oko 3,4 mil. eura). Brnabić je dodala da, iako bi netko možda mogao reći da je to mali projekt, za vladu Srbije nema malih i velikih projekata, već samo onih koji su važni za građane.

Sanja Petrović, predsjednica općine Kovin, rekla je da nova obilaznica “znači život” za građane, jer se teretni promet odvijao kroz samo naselje, u blizini škola, Doma kulture i crkve. Zato je bilo važno da se dovrši obilaznica.

Komentirajte prvi

New Report

Close