Yumco u Bujanovcu šije odore za vojsku

Autor: Poslovni dnevnik , 04. veljača 2018. u 21:59
U novom pogonu u Bujanovcu zaposlit će se 64 radnika

Tekstilna kompanija iz Vranja postat će stalni opskrbljivač srpske vojske i policije.

Pamučni kombinat Yumco iz Vranja otvorio je krajem prošlog tjedna novi pogon u Bujanovcu, gdje će se zaposliti 64 radnika koji će šivati odore za vojsku i policiju, priopćeno je iz srpskog Ministarstva gospodarstva, javlja agencija Beta. 

Dragan Stevanović, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rekao je da je 2012. godine malo tko vjerovao da će ovaj pogon vranjske kompanije, jednog od 11 strateških poduzeća, biti otvoren. "Sljedećih tjedana očekujem proširenje pogona Balistike, kako smo obećali. Yumco je u proceduri izrade Unaprijed pripremljenog plana reorganizacije i ovo će pozitivno delovati da se mjere iz UPPR-a provedu.

Plan nam je da Yumco dugoročno radi prije svega za srpsku vojsku i policiju, a zatim i za treća tržišta", rekao je Stevanović. Prema njegovim riječima, struktura zaposlenih ista je kao i struktura stanovništva, što znači mješovita, te je to primjer kojim bi se trebale voditi i ostale kompanije. Ministar obrane Aleksandrar Vulin najavio je da će uskoro biti raspisan natečaj za idejno rješenje za izradu nove odore pripadnika Vojske Srbije.

"Planirano je i šivanje posebnih odora za pripadnike specijalnih snaga, vojne policije i izviđača", rekao je Vulin, dodajući da je već podijeljeno 8000 kompleta odora pripadnicima Vojske Srbije.  Ljubiša Diković, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, rekao je da i pripadnici vojske žele prilagoditi odore svojim potrebama, da budu suvremenije i funkcionalnije. Branislav Trajković, glavni direktor kompanije Yumco, izjavio je da ta kompanija stabilno posluje, i u prilici je da može otvoriti nove pogone. 

Komentirajte prvi

New Report

Close