VRET u vrhu europskih startupa

Autor: Poslovni.hr , 03. svibanj 2018. u 22:00
Mostarski VRET koriste psihijatri i psiholozi, Foto: PD

VRET (Virtal Reality Exposure Therapy) je softversko rješenje za VR uređaje i već se primjenjuje u liječenju

Mostarski startup VRET, koji virtualnom stvarnošću pomaže u psihijatrijskim i psihološkim liječenjima, Emerging Europe nominirao je među deset najboljih u Europi, javlja Klix.ba. VRET je nominiran u kategoriji startupa s najvećim društvenim doprinosom, a proglašenje najboljih održat će se 22. lipnja ove godine u Londonu.

VRET (Virtal Reality Exposure Therapy) je softversko rješenje za VR uređaje i već se primjenjuje u liječenju. Iza VRET-a stoji četvero mladih ljudi koji su virtualnu tehnologiju prilagodili zdravstvenim potrebama. Iva Đikić, jedna od članica skupine, kaže kako je već nominacija u ovo prestižno društvo veliko priznanje. VRET ima četiri člana, a osim Ive Đikić čine ga Andrej Vasilj, Jozo Vasilj i Boris Đurđević, a za vanjske suradnike iamju više psihijatara i psihologa.

Sva VRET-ova rješenja napravljena su pod nadzorom širokog liječničkog tima, a ideja je bila u virtualnoj realnosti predočiti sve ono što psiholozi i psihijatri misle da je dobro za njihove pacijente, da im može pomoći u rješavanju problema. VRET je dio mostarskog tehnološkog parka Spark, a od niza međunarodnih stručnjaka ili tehnoloških časopisa ocijenjen je kao najperspektivniji startup u BiH, ali i regiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close