Vojska Srbije počela upravljati FAP-om

Autor: Poslovni dnevnik , 02. srpanj 2018. u 14:21
FAP iz Priboja i ranije je surađivao s vojskom / PD

Iako je upravljanja u FAP-u sada u nadležnosti Ministarstva obrane, to ne znači da tvornica, najpoznatija po kamionima, u budućnosti neće proizvoditi i druga vozila.

Nakon što je u prošlog četvrtka održana Skupština diničara FAP-a, osnovan je i novi Nadzorni odbor po preporuci vlade Srbije, navodi se na web stranici općine Priboj. Novi NO sastavljen je od predstavnika Ministarstva obrane, koje će kroz njega upravljati FAP-om, te je Vojska sada i službeno ušla u upravna tijela tvornice.

Neće se mijenjati Izvršni odbor, glavni direktor, izvršni direktor i ostalo rukovodstvo. Prema riječima Prema rečima glavnog direktora FAP-a Ranka Vukovića, promjene za FAP i Priboj znače mnogo.

“Postali smo dio jedne obitelji, a bilo smo i ranije jer FAP već godinama ima dozvole za proizvodnju naoružanja i vojne opreme. Nama u FAP-u će sigurno biti lakše, jer je Ministarstvo obrane bilo naš kupac i sada imamo jedan živi ugovor s Vojskom Srbije te očekujem da sljedećeg mjeseca dobijemo još jedan ugovor s Vojskom Srbije”, rekao je Vuković. Iako je upravljanja u FAP-u sada u nadležnosti Ministarstva obrane, to ne isključuje mogućnost da će ta tvornica, najpoznatija po kamionima, u budućnosti osim vojnog programa proizvoditi i komercijalna vozila.

“Želimo naš vojni i komercijalni program obogatiti i osuvremeniti nekim razvojnim projektima i početi suradnju s novim strateškim partnerima”, rekao je Vuković, dodajući da će u tvornici i dalje biti zaposleno oko 200 radnika, s namjerom da se taj broj poveća u budućnosti, kao i obujam posla.

Komentirajte prvi

New Report

Close