Vlasnik hotela Mediteran blokirao račun grada Ulcinja

Autor: Poslovni dnevnik , 01. veljača 2018. u 14:26
Ulcinj je mogao ostati i bez 143.000 eura kamata, ali je sud odluku o tome vratio u ponovni postupak

Tvrtka Bećović Menagment planski dokument je dobila tek krajem prošle godine, što nije utjecalo na presudu.

U utorak je javni izvršitelj u Ulcinju blokirao žiro račun Općine Ulcinj u iznosu od 250.000 eura na temelju pravovaljane presude Privrednog suda Crne Gore, koji je odluku donio po tužbi kompanije Bećović Menagment, Ise Bećovića, vlasnika hotela Mediteran. 

Kako je Portalu Analitika priopćeno iz kabineta predsjednika Općine Ulcinj, presuda je donijeta budući da tadašnja vlast Općine Ulcinj nije poštovala ugovor o financiranju planskog dokumenta kojeg je zaključila s Bećovićem prije više od deset godina, 21. studenoga 2007. godine. 

Zaborav dug deset godina
Po tom ugovoru, tužitelj je uplatio Općini Ulcinj avans od 250.000 eura za financiranje izrade Urbanističkog projekta za hotel Mediteran, a Općina se obvezala da navedeni planski dokument donese do kraja 2008. godine.  Kako u navedenom roku tadašnja vlast nije izvršila obvezu, Bećović je tužio Općinu Ulcinj i tražio povrat uplaćenih sredstava, ali s kamatom.

 

250 tisuća

eura dala je za avans tvrtka Ise Bećovića općinskim službama

Žalbeni sud je potvrdio ovu presudu, dok je istovremeno vratio na ponovni postupak dio odluke kojim se Općina Ulcinj obvezuje da tužitelju nadoknadi i kamatu od 143.000 eura. Urbanistički projekt za hotel Mediteran je na sjednici Skupštine Ulcinja usvojen krajem prošle godine, međutim, kako je obveza po ugovoru bila da se on usvoji znatno ranije, nije se moglo utjecati na donošenje drukčije presude.

Okrivljuju bivšu vlast
"Ovo je samo jedan u nizu slučajeva kojim tek sada dolazi na naplatu bahato djelovanje i ponašanje lokalne vlasti u razdoblju 2006.-2011. godine. I ranije je nekoliko investitora naplatilo ovakva potraživanja s kamatom i troškovima postupka, a još nekoliko njih vodi spor protiv Općine Ulcinj, čiji je ishod izvjestan. Ovakvim slučajevima se čine gotovo nemogućim napori ove administracije da konsolidira financije Općine Ulcinj, a dovodi se u pitanje i svakodnevno funkcioniranje organa lokalne uprave i javnih službi", ističe se u priopćenju iz kabineta predsjednika Općine Ulcinj.  Iz navedenog jasno da će slučajevi slični Bećovićevom stajati Ulcinj još nekoliko stotina tisuća eura, ako ne i više.

Komentirajte prvi

New Report

Close