Vlada će biti investitor izgradnje metroa

Autor: Poslovni dnevnik , 21. rujan 2019. u 09:38
Foto: Getty Images

Izgradnja podzemne željeznice trebala bi početi sljedeće godine.

Vlada Srbije bit će investitor projekta izgradnje beogradskog metroa, odlučeno je na sjednici Radne grupe koja je zadužena za taj projekt, javlja eKapija.

"Izgradnja dvije linije metroa u Bogradu jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata u Srbiji i svakako najveći infrastrukturni projekt u suvremenoj povijesti grada. Zato smo odlučili da vlada kao investitor izabere posebnog financijskog savjetnika za projekt, dok će Grad Beograd izabrati tehničkog savjetnika, koji će zajedno pratiti odvijanje projekta", rekla je Zorana Mihajlović, potpredsjednica vlade.

Dodala je da će biti potrebno osigurati i zakonodavni okvir. Prva linija metroa, vrijedna 1,3 mlrd. eura, trebala bi ići od Makiškog polja do Mirijeva, preko Banovog brda, Trga republike i Pančevačkog mosta.

Izgradnja podzemne željeznice trebala bi, prema izjavama prvih ljudi Beograda, početi sljedeće godine. Međutim, još nije završena ni studija izvodljivosti.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Je li ovo poslovni.hr ili poslovni.rs, pola vijesti je o Srbiji i to još odmah na “naslovnici”. Koga to uopće zanima?

Koga ovo zanima!? Fašistička prčija

Dobro.. Povjeriti nekom investitoru izvana…bilo bi suludo..to su naši resursi….izvođače isto nađite vani,… JEFTINIJI SU, POSLOVNI….TOČNI I drže se ugovora !

Vidim da je ovo postao srpski portal. Hvala na clickbaitu kreteni novinarski.

New Report

Close