Virus se vratio u Wuhan: Najveći dnevni porast zaraženih od 28. travnja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. svibanj 2020. u 10:28
Foto: Reuters

Od 17 novih slučajeva u nedjelju, sedam je uvezenih.

Kontinentalna Kina je zabilježila 17 novih slučajeva covida-19 u nedjelju, od kojih pet u Wuhanu, što je najveći dnevni porast od 28. travnja i pokazuje kako je teško iskorijeniti tu bolest.

Iako je broj zaraženih znatno niži nego što je bio na vrhuncu epidemije u veljači, podaci ukazuju na stalnu opasnost koju predstavlja covid-19.

Dok se pandemija širi globalno, Peking oprezno pokušava ponovno pokrenuti gospodarstvo.

Od 17 novih slučajeva u nedjelju, sedam je uvezenih.

Wuhan, žarište epidemije u Kini, izvijestio je o pet novih slučajeva lokalnog prijenosa koronavirusa, najviše od 11. ožujka. Svi su u istoj gradskoj četvrti.

Sjeveroistočna pokrajina Jilin, koja je u subotu zabilježila klaster zaraze u jednom od gradova, sada ima tri nova lokalna slučaja. Obližnje pokrajine Liaoning i Heilongjiang prijavile su po jedan slučaj svaka i strahuje se od ponovne epidemije u toj regiji.

Asimptomatskih slučajeva covida-19 bilo je 12 u nedjelju, u usporedbi s 20 dan ranije.

Ukupan broj zaraženih sada je 82.918 a u bonici je još 141 osoba. Broj mrtvih i dalje je 4633 i prošlo je gotovo mjesec dana bez novih preminulih.

Usprkos novim slučajevima, u Pekingu se u ponedjeljak vratilo u školu 82.000 učenika viših razreda osnovne škole kako bi se pripremili za prijemne ispite za srednje škole.

Komentirajte prvi

New Report

Close