VIDEO: S cijenom od svega 16 tisuća eura, dolazi prvi električni auto za široke mase

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2018. u 15:22
Foto: screenshot / youtube

Tvrtka je već zabilježila 5.000 rezervacija za automobil, s njim se dobiva garancija na dvije godine ili 100.000 kilometara.

Mnogi današnji električni auti čvrsto su rezervirani samo za one koji mogu duboko posegnuti u džep.

Ipak, budućnost donosi svoje i ekološki prihvatljiv automobil koji pomoću solarnih modula na sve strane puni svoje baterije uskoro će se naći na tržištu i neće biti rezerviran samo za bogate, piše Vozim.hr

Tvrtka Sono Motors razvila je automobil Sion sa sustavom 330 integriranih solarnih ćelija zaštićenih polikarbonatom koje nadopunjuju bateriju, a stvaraju same dovoljno energije za dnevnih 30 kilometara.

Najzeleniji detalj Siona je breSono, filtriranje zraka pomoću specijalne mahovine na konzoli. Ona filtrira do 20% fine prašine i regulira vlažnost unutar automobila, a mahovina ne zahtijeva nikakvo održavanje.

Mahovina je tako od nepoželjne biljke u okružju automobila postala jedan od elemenata kako održavati svoje vozilo.

Sionova baterija pruža autonomiju od 250 km, a može se plaćati u obliku mjesečnog najma ili je odmah kupiti za 4.000 eura.

Tako je kupcima pružena mogućnost izbora, a od ostalih dodatnih mogućnosti automobil posjeduje serijski klima uređaj, ABS, alarm, ESC, zračne jastuke za vozača i suvozača i mogućnost da vuče teret do 750 kg.

Auto s takvim komponentama košta 16.000 eura, što je za usporedbu današnjih standarda za električna vozila zaista mala cijena.

Sa Sionom se može potegnuti do 140 km/h, a do „stotke“ dolazi za devet sekundi.

Sono Motors zabilježio je već 5.000 rezervacija za automobil, s njim se dobiva garancija na dvije godine ili 100.000 km, serijska LED svjetla, ISOFIX, sustav informacija i mogućnosti USB i Bluetooth povezivanja, četiri zvučnika i električni servo.

Komentirajte prvi

New Report

Close