Uskoro natječaj za prodaju proizvodnih kapaciteta Niške pivovare

Autor: Poslovni dnevnik , 02. lipanj 2014. u 22:00
Kupac će moći odmah nastaviti s proizvodnjom piva u pogonima

Kupac će moći odmah nastaviti s proizvodnjom piva u pogonima.

Stečajni upravitelj Niške pivovare Ljubimir Kostić izjavio je da bi uskoro trebao biti raspisan natječaj za prodaju proizvodnih kapaciteta te kompanije, piše Jugmedia.

Stečajni upravitelj je rekao da je nedavno raspisani natječaj za prodaju imovine koja nije izravno povezana s proizvodnjom piva. "Oglašena je prodaja lokala, rashodovane opreme, starih rezervnih dijelova i polovnog vozila. Bit će raspisan još jedan natječaj za prodaju te vrste imovine i natječaj za prodaju proizvodnih pogona", dodao je Kostić.

Prema njegovim riječima, kupcima će biti ponuđena imovina koja čini proizvodnu cjelinu tako da će novi vlasnik moći nastaviti s proizvodnjom piva. Kostić je priznao da postoji zanimanje za kupnju proizvodnih kapaciteta Niške pivovare. Slučaj Niške pivovare završen je stečajem početkom ožujka jer je Porezna uprava glasala protiv predloženog plana reorganizacije. Potraživanje Porezne uprave predstavljalo je većinsko potraživanja vjerovnika prvog isplatnog razreda, tako da se ostali vjerovnici nisu mogli izjašnjavati o reorganizaciji tvrtke. 

Komentirajte prvi

New Report

Close