Uredski pribor kupuju čak godinu dana

Autor: Poslovni dnevnik , 17. rujan 2019. u 21:59
Natječaj za pribor vrijedi 2 mil. €

Natječaj za opskrbu 46 vladinih ureda ne može se okončati zbog žalbi tvrtke Stratus.

Crnogorska Uprava za imovinu već duže od godinu ne može završiti natječaj vrijedan dva milijuna eura za dvogodišnju nabavu uredskog pribora za 46 vladinih službi, pa u međuvremenu kupuje na malo.

Dušan Mrkaić, izvršni direktor kompanije Stratus, jednog od sudionika na spornom natječaju, optužuje Upravu da pokušava namjestiti posao na štetu proračuna od milijun eura, pišu Vijesti. Iz Uprave odgovaraju da Stratus bezrazložnim žalbama onemogućava završetak nabave i da optužbe nisu točne, iako priznaju da je njihovo povjerenstvo dva puta poništavalo odluke. 

"Odgovorne osobe iz Uprave za imovinu napisale su natječajnu dokumentaciju tako da ona bude namjenski predodređena za samo jednog ponuđača, u ovom slučaju tvrtku Kastex. Da je riječ o klasičnoj zlouporabi službenog položaja u cilju stjecanja materijalne koristi, a na štetu državnog proračuna, govori i činjenica da tri tvrtke – Stratus, Ljetopis i Raster, s više od sto godina radnog iskustva zajedno na takvim poslovima, ne mogu zadovoljiti natječajne uvjete", rekao je Mrkaić.

On navodi da su neuobičajeni certifikati uvršteni u natječajnu dokumentaciju, s ciljem uklanjanja konkurencije i favorizovanja pojedinaca bez ikakvog utjecaja na kvalitetu ponude. Iz Uprave za imovinu odbacuje sve optužbe i navode da Stratus od objavljivanja natječaja na sve moguće načine opstruira javnu nabavu, pokušavajući prikazati navodne neravnopravne uvjete za sudjelovanje i diskriminaciju određenih ponuđača. Kažu da Stratus za svoje tvrdnje nije ponudio niti jedan dokaz. 

Komentirajte prvi

New Report

Close