Umjesto u Strasbourgu vlak s europarlamentarcima završio u Disneylandu

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2023. u 10:01
Foto: Pixabay

“Nismo mogli izaći, nažalost”, rekao je dužnosnik EU, koji je dodao da je mogao vidjeti vrh rolerkostera “Space Mountain”.

Brzi vlak u kojem su bile stotine parlamentaraca i dužnosnika Europskog parlamenta je na putu za Strasbourg pogrešno skrenuo i nakratko završio u zabavnom parku Disneyland kod Pariza, piše B92.

Svakog mjeseca EP iznajmljuje dva vlaka za plenarnu sjednicu u Strasbourgu u istočnoj Francuskoj kako bi izbjegao veliku kolonu vozila na potezu od 480 kilometara između dva grada, pri čemu vlakovi moraju proći kroz pariški predio prije nego što skrenu lijevo za povijesni grad na granici s Njemačkom. Umjesto u Strasbourgu vlak je greškom stigao u 400 kilometara udaljeni Disneyland kod Pariza.

Nakon polaska sa stanice Midi u Bruxellesu, vlak je stigao u stanicu Charles de Gaulle i krenuo ka Marne-la-Vallée – Chessy, gdje se nalazi Disneyland, što je izazvalo kašnjenje od 45 minuta, prenosi Politiko.

“Tim Disneyland, napisala je nizozemska europarlamentarka Samira Rafaela na fotografiji koju je objavila na platformi X, na kojoj se vidi u restoran vagon vlaka s kolegom europskim parlamentarcem Mohammed Chahimom, koji je izgledao kao da pije limunadu.

“Nismo mogli izaći, nažalost”, rekao je dužnosnik EU, koji je dodao da je mogao vidjeti vrh rolerkostera “Space Mountain”.

Jedan od putnika je rekao da nisu ni primijetili da su u zemlji Mickeya Mausa.

“Nije bilo najave o određenoj lokaciji i većina je nije identificirala”, dodao je.

Aludirajući na kritike upućene takozvanom “putujućem cirkusu” koji prevozi zastupnike u parlament u Strasbourg, Daniel Freund, njemački europarlamentarac, našalio se: “Mi NISMO parlament Mickeya Mausa”.

“Vozač je morao otići na drugi kraj vlaka, ponovo ga pokrenuti i otputovati u drugom pravcu”, rekao je drugi dužnosnik.

Drugi dužnosnik Europskog parlamenta rekao je da je sretan zbog promjene pravca jer to znači da je okrenut naprijed.

Državna kompanija SNCF priopćila je da je uzrok bila greška u signalizaciji na TGV stanici Roissy Charles de Gaulle i ispričala se zbog neugodnosti, napominjući da je skretanje izazvalo “samo 45-minutno kašnjenje”. „Putnici su stigli na odredište u 12.50 sati“, navodi se u priopćenju.

“Imidž Europskog parlamenta kao peripatetičkog cirkusa postaje iz sata u sat sve stvarniji”, napisao je Alberto Alemanno, osnivač neprofitne organizacije “Dobri lobi” na platformi X.

U travnju, zastupnik socijalista Pedro Silva Pereira rekao je na sastanku iza zatvorenih vrata da nedostaje mjesta u vlakovima za Strasbourg i upitao bi li parlament mogao iznajmiti još vlakova.

Christophe Hansen, zastupnik Europske narodne stranke koji se bavi administrativnim pitanjima, rekao je na istom sastanku da nema dovoljno vlakova na raspolaganju.

Komentirajte prvi

New Report

Close