Đukanovićev sin u utrci za obnovu TE

Autor: Poslovni dnevnik , 16. listopad 2019. u 21:59
Najbolju ponudu za ekološku obnovu TE Pljevlja dao konzorcij u kojem je Đukanović

BB Solar u konzorciju s Bemaxom.

Tri ponude stigle su za ekološku obnovu Termoelektrane (TE) u Pljevljima, a među njima je i konzorcij u kojem je tvrtka Blaža Đukanovića, sina predsjednika Crne Gore.

Prema podacima iz zapisnika s otvaranja ponuda, do kojeg su Vijesti došle, ponudu od 54,427.700 eura (s uračunatim PDV-om) dao je konzorcij u kojem su Dec International, Bemax iz Podgorice, BB Solar u suvlasništvu Blaža Đukanovića i tvrtka Permonte.

Đukanović se inače bavi energetskim poslovima s malim hidroelektranama kojima poticaje za gradnju plaćaju i građani kroz račune za električnu energiju.

U ponudi se navodi da je sjedište tog konzorcija u Chengdu, glavnom gradu provincije Sečuan u Kini. Procijenjena vrijednost nabave EPCG za TE je 54,450.000 eura, s uračunatim PDV-om, odnosno 45 milijuna eura bez PDV-a.

Ponudu vrijednu 72,539.500 eura, s PDV-om, poslao njemačko-slovenski konzorcij Hamon-Rudis. Treću i najskuplju ponudu dostavila je kineska grupa Shangai Electric i ona iznosi 97,922.683 eura.

Ako se natječajni postupak bude odvijao neometanom dinamikom, potpisivanje ugovora očekuje se do kraja godine. Idejni projekt ekološke obnove termoelektrane pripremila je renomirana njemačka kompanija STEAG Energy. 

Komentirajte prvi

New Report

Close