U proizvodima restorana Taco Bell UK pronađena konjetina

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. ožujak 2013. u 18:09
Ilustracija (Epa)

To je prvi put od početka skandala u siječnju da je ono otkriveno i u restoranima.

 Britanska Agencija za prehrambene standarde (FSA) objavila je kako je u goveđim proizvodima lanca restorana brze hrane Taco Bell pronađeno konjsko meso, a to je prvi put od početka skandala u siječnju da je ono otkriveno i u restoranima.

FSA je u petak objavio kako je u posljednjih sedam dana provedeno 1797 testova te da ih je 99 posto bilo negativno na prisutnost konjetine. No četiri su testa bila pozitivna. Riječ je o proizvodima gotove hrane Birds Eye i Brakes Skewers, koji su povučeni iz prodaje. Taco Bell u vlasništvu američke tvrtke Yum Brands Inc u Velikoj Britaniji ima tri restorana brze hrane.

"Neki uzorci goveđeg mesa kojim nas je opskrbio naš europski dobavljač bili su pozitivni na konjsko meso", stoji u priopćenju Taco Bella UK. "Te proizvode odmah smo povukli iz ponude u restoranima, prekinuli opskrbu ovom vrstom mesa te o svemu obavijestili FSA", stoji u priopćenju.

Jutros je trgovačka udruga British Retail Consortium objavio kako u posljednjem krugu testiranja proizvoda u trgovačkim lancima nije bilo novih pozitivnih rezultata.

Komentirajte prvi

New Report

Close