U novi stadion Crvene zvezde država ulaže 100 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 30. kolovoz 2019. u 16:09
Stadionu Rajko Mitić treba obnova/Srdjan IliĆ/PIXSELL

Predsjednik Vučić obećao je direktoru Zvezde Terziću novac za obnovu stadiona kapaciteta do 50.000 ljudi.

Generalni direktor nogometnog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić najavio je u četvrtak skoro rješavanje pitanja matičnog stadiona Rajko Mitić, poznatijeg kao Marakana.

"Naš stadion koji je svojedobno izgrađen omladinskom radnom akcijom ne može ispoštovati sve potrebe i zahtjeve Fife i Uefe. S adion ima milijun nedostataka i volio bih da čim prije napravimo novi", rekao je Terzić.   "Razgovarao sam s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji mi je jasno dao do znanja da će država investirati u stadion Crvene zvezde.  Predsjednik Vučić je rekao da nije problem da država osigura i do 100 milijuna eura", izjavio je Terzić u razgovoru sa sportskim novinarima.

Generalni direktor je dodao da će i Crvena zvezda i Partizan dobiti isti iznos za rekonstrukciju ili izgradnju novog stadiona. Terzić je naveo da Zvezda razmatra treba li stadion graditi od državnog novca ili pak pomoću određenih investitora iz inozemstva, kao i da će odluka o tome biti donijeta u naredna dva mjeseca.  Najavio je da će se u svakom slučaju "veoma brzo" doći do konkretnih rješenja. "Moderno tržište traži potpuno drugačiji koncept i u tom pravcu razmišljamo. 

Preskupa je ovo lokacija da bi ovdje bio samo stadion. Trebamo biti konkurentni s Young Boysima ili Kopenhagenom, a Kopenhagen godišnje samo od rentanja prostora ima 20 milijuna eura.  Primjerice Young Boys 40 posto prihoda ima od privatnih loža.   Postoje u Srbiji moćne kompanije koje bi ih zakupile. Ako želi biti na toj razini i biti konkurentan, morate tražiti  alternativne izvore prihoda. Mi ne možemo živjeti samo od transfera igrača", upozorio je Terzić.

"Zasad uspješno to radimo, ali doći će situacija da imamo igrače koji su nam neophodni. Kad budemo imali alternativne izvore prihoda moći ćemo da kažemo da ne želimo  prodavati igrače kao što su Nemanja Radonjić ili Marko Marin", kazao je generalni direktor Zvezdan Terzić.

Kao primjer je naveo stadion mađarskog Ferencvarosa, koji je zauzet čak 250 dana godišnje, dok je Zvezdin stadion prošle sezone bio zauzet svega 28 dana."Naš stadion je zastario.  Ako hoćemo rasti kao klub, Zvezdi je potreban bolji i kvalitetniji stadion s drugim sadržajima, a ne samo sportskim", istaknuo je direktor Zvezde.Zvezdan Terzić je također najavio kako ne očekuje da će stadion, koji je nekoć primao 110.000 gledatelja, imati kapacitet veći od 50.000 mjesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close