U kafiću upucan ubojica dviju osoba u Bruxellesu, trenutno je na intenzivnoj

Autor: Poslovni.hr , 17. listopad 2023. u 08:45
FOTO: REUTERS/Yves Herman

Dvije su osobe poginule, a jedna je ranjena u pucnjavi u Bruxellesu, rekao je novinarima glasnogovornik belgijskog federalnog tužitelja. Belgijski mediji prenose kako je napadač “neutraliziran tijekom uhićenja”.

Kako javlja belgijski RTBF, citirajući ministricu unutarnjih poslova Annelies Verlinden, osumnjičeni koji je ranjen u pucnjavi s policijom je trenutno u bolnici na jedinici intenzivne njege.

Ured saveznog javnog tužitelja potvrdio je da je počinitelj napada na Trgu Saincteletteplein upucan jutros u kafiću u Schaarbeeku. Prema podacima državnog odvjetništva, počinitelj je još živ. Ranije jutros izvršena je pretraga u kući na Huart Hamoirlaanu u Schaarbeeku.

Podsjetimo. dvojica jučer ubijenih su švedski navijači. Bili su u dresovima švedske nogometne reprezentacije koja je sinoć igrala protiv Belgije u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2024., no utakmica je zbog napada prekinuta na poluvremenu. I treća ranjena osoba je švedski državljanin, a ne taksist kako se pisalo ranije. On je u teškom stanju u bolnici.

“Idite kućama i ne izlazite dok god se prijetnja ne ukloni”, poručio je glasnogovornik Eric van Duyse.

Rekao je da nema dokaza da je počinitelj na bilo koji način povezan sa situacijom u Izraelu i na Bliskom istoku.

Komentirajte prvi

New Report

Close